Kahraman 3 Köylü Kadını, Taş Atıp, Ayıyı Kaçırmayı Başardı - Son Dakika
Güncel

Kahraman 3 Köylü Kadını, Taş Atıp, Ayıyı Kaçırmayı Başardı

Kahraman 3 Köylü Kadını, Taş Atıp, Ayıyı Kaçırmayı Başardı

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Arslanbey semtinde Kartepe ormanlık alanında bölgede yabani ot toplamaya çalışan kadınlara ayı saldırdı.

22.04.2011 21:01

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Arslanbey semtinde Kartepe ormanlık alanında bölgede "mancar" olarak adlandırılan ve yemeği yapılan yabani ot toplamaya çalışan kadınlara ayı saldırdı. Karşılaştıklarında korkup kaçmaya başlayan kadınlardan birine yetişen ve pençesiyle yaralayan ayıyı, geri dönen diğer 3 kadın taş atıp korkutarak kaçırmayı başardı.

Olay Kartepe İlçe olmadan önce belde statüsünde olan Arslanbey semtinin Kartepe Orman alanı kenarındaki Adnan Menderes Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre bölge sakinlerinin "mancar" ve "kaldirek" olarak adlandırdığı yemeği ve böreği yapılan yabani ot toplamak için Emine Karabulut, akrabası Havva ve Fatma Karabulut ile komşuları Emine Seyis daha önce birçok kez gittikleri ormana girdi. Burada yabani otları toplanrlarken bir anda ortaya çıkan ayının saldırısına uğradılar.

Kadınlar panik içinde kaçmaya çalışırken, boz ayı en arkada kalan 55 yaşındaki Emine Karabulut'u başına ve omuzuna vurduğu pençe darbeleriyle bir anda yere yıktı. Emine Karabulut kendisini ayının pençelerinden korumak için mücadele verirken, onun boğuştuğunu gören diğer 3 kadın tüm cesaretlerini toplayıp geri dönerek, taş atıp bağırarak ayıyı kaçırmayı başardı.

Yardım istemeleri üzerine olay yerine gelen yakınları tarafından Emine Karabulut Kocaeli Devlet Hastanesie'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde başında ve omuzunda pençe yaraları olan Emine Karabulut'a dikiş atıldı. Hala olayın şokunu yaşayan Emine Karabulut daha sonra taburcu edildi.

Eşi Ahmet Karabulut ise, bölgede ayı ve domuz sayısının arttığını, ancak ayıların insanların yaşadığı bölgeye yaklaşmadıklarını belirterek, "Büyük bir ihtimalle Kardtepe'nin yüksek kesimlerinde hala kar olması nedeniyle aç kaldıkları için aşağıya indiler" dedi. Semt sakinlerinin bu saldırının ardından ormanlık alana girmeye korktukları belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahraman 3 Köylü Kadını, Taş Atıp, Ayıyı Kaçırmayı Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement