Kafelere Sigara Baskını - Son Dakika
Güncel

Kafelere Sigara Baskını

Kafelere Sigara Baskını

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan kafe, kahve ve restoranlara ilçe kaymakamı ve il sağlık müdürünün de katılımıyla sigara baskını yapıldı.

05.10.2011 11:20

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan kafe, kahve ve restoranlara ilçe kaymakamı ve il sağlık müdürünün de katılımıyla sigara baskını yapıldı. Kapalı alanda sigara içen kişilere ve buna izin veren işletmelere para cezaları kesildi.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde kafe, restoran ve kahvelere sigara denetimi yapıldı. Dün 20.00- 22.00 saatleri arasında gerçekleştirilen sigara denetimine Atakum İlçe Kaymakamı Salim Demir, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Nazım Kayaaltı da katıldı. Yapılan denetimler sırasında işyerlerinde sigara içen kişilere 75 TL, işletmelere de bin lira ile 5 bin lira arasında para cezası uygulandı. Sigara yasağına uyan işletmelere Kaymakam Demir ve İl Sağlık Müdürü Kasapoğlu teşekkür etti. Yapılan denetim sonucunda 3 işletmeye ve 15 kişiye cezai işlem uygulandığını belirten İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Kapalı alanlarda sigara içilmesini engellemeye yönelik denetimlerimiz yıl boyunca devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu geniş katılımlı denetimle bu konuya dikkat çekmek ve kamuoyunda güncel tutmak istedik" dedi.

Atakum İlçe Kaymakamı Salim Demir de Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'nin kapalı alanlarını dumansız hava sahasına dönüştürmek için başlattığı çalışmaların 1.5 yıldır yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Demir, "Bu yıl daha köklü bir şekilde devam eden çalışmaların daha da hissettirilmesi için kış aylarının başlangıcında yoğun denetimler yapılıyor. Cezalar belli. Bu yasağı ilk kez uygulamayanlara uyarıda bulunduk, daha önce uyarıda bulunduğumuz ancak devam eden işletmelere de ceza kesildi. Yapılan çalışmalar neticesinde bu uygulama daha kalıcı ve yerleşik hale gelecek" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kafelere Sigara Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement