Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlanacak - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlanacak

Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlanacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Urfa ve ilçelerinde HDP, DBP'nin düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

02.03.2015 10:31

Urfa'da, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği Binasında bir araya gelen Urfa İl Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin programlarını açıkladı. Platform adına açıklamayı yapan Özlem Ulutaş Şengül, 2 Mart'ta (bugün) Sarayönü Postanesi'nden 8 Mart'ın tatil ilan edilmesi için parlamentodaki kadın vekillere saat 11.00'da faks göndererek start vereceklerini söyledi. Şengül programı şöyle açıkladı:

02 Mart: Emek sinemasında saat 14.00'de kadınlara ücretsiz "Min Dit" filmi gösterimi
04 Mart: Sarayönü Postanesi'nde saat 11.00'de kadın tutsaklara kart gönderilecek
06 Mart: Suruç ilçesinde saat 11.00'de ki kadın mitingine katılacak
08 Mart: Saat 11.00'de Ali Şelli Parkı'ndan Topçu Meydanı'na kadar erbaneler eşliğinde yürüyüş düzenlenecek.

VİRANŞEHİR

Viranşehir ilçesinde de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binası önünde bir araya gelen DBP ve Halkların Demokratik Partisine (HDP)üye kadınlar yöresel kıyafetler ve erbane eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, HDP İlçe Eş Başkanı Ayşe Sürücü, Viranşehir Belediye Eş Başkanı Filiz Yılmaz, DBP İlçe Eş Başkanı Esma Vural, Barış Anneleri ve çok sayıda kadın katıldı. Ceylanpınar Caddesi'nde "Jin Jiyan Azadî", "Bijî Berxwedana YPJ", "Bijî SerokApo" sloganları ile yürüyen kadınlar, Şeyh Muhammed Mezarlığına geçerek HPG'li Fidan Sıcak'ın mezarını ziyaret edip karanfil bıraktı. Daha sonra belediye mezarlığına geçen kadınlar, Kobani'de yaşamını yitiren YPJ'li Hevidar Ata ve Viranşehir'deki 6-8 ekim olaylarında yaşamını yitiren Aynur Kudin'in mezarlarını ziyaret etti. Burada konuşan YPJ'li Hevidar Ata'nın annesi Ronahi Ata, tüm YPJ'lilerin Hevidar olduğunu söyledi.

SURUÇ

DBP ve HDP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Urfa ve ilçelerinde düzenleyecekleri programı, Suruç Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan açıklama ile duyurdu. Parti yöneticilerinin katıldığı açıklamada, HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, programın detaylarını aktardı. Açıklanan program şöyle: " Siverek'te 5 Mart'ta Kader Ortakaya anısına 300 fidan dikilecek, panel ve sinevizyon gösterimi yapılacak. 7 Mart'ta ise şölen düzenlenecek. Birecik ilçesinde 5 Mart'ta sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi yapılacak. Halfeti ilçesinde 2 Mart'ta yöresel kıyafetlerle esnaf ziyareti yapılıp ilçede katledilen iki kadının mezarı ziyaret edilecek. 3 Mart'ta panel düzenlenecek. 4 Mart'ta yürüyüş ve şölen düzenlenecek. Ceylanpınar'da 8 Mart'ta bildiri dağıtılarak, basın açıklaması yapılacak. Tiyatro gösterimi ve şölen düzenlenecek. Bozava'da 4 Mart'ta konser ve şölen düzenlenecek. 5 Mart'ta da ikinci bir şölen yapılacak. Viranşehir'de 3 Mart'ta cezaevlerinde ki kadın tutuklulara kart gönderilecek, film gösterimi yapılacak. 4 Mart'ta Şengalli kadınların çadırlarında kadın şöleni yapılacak. Merkez Haliliye ilçesinde; 5 Mart'ta Süleymaniye Mahallesi'nde şölen düzenlenecek. 8 Mart'ta DBP ilçe binasında şölen düzenlenecek. Merkez Eyübiye ilçesinde; 7 martta DBP ilçe binasında panel düzenlenecek. Suruç ta 2 Mart'ta Arin Mirxan çadır kentinde, 3 martta Kader Ortakaya çadır kentlerinde şölen yapılacak. 4 Martta Şehid Gelhat çadır kentinde karanfil dağıtılacak ve ardından şehitlerin mezarları ziyaret edilecek. 4 martta kadın tutsaklara kart gönderilecek ve son olarak 6 Martta Mehser köyünde Bölgesel kadın mitingi yapılacak."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement