Kadının doğal içgüdüsü: Organize etmek - Son Dakika
Güncel

Kadının doğal içgüdüsü: Organize etmek

Kadının doğal içgüdüsü: Organize etmek

ACE of M.I.C.E. Exhibition 2016 kapılarını açtı.

18.03.2016 15:27  Güncelleme: 15:32

Oturumun açılış konuşmasını yapan İstanbul Akvaryum Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu Türkiye'de kadının iş hayatındaki yerine dikkat çekti.

Türkiye'nin tek, dünyanın ise en büyük üçüncü MICE (Meeting, Incentive, Congress, Events) fuarı olan ACE of M.I.C.E. Exhibition'ın İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışı, sektörün önde gelen kadın yöneticilerini de bir araya getirdi. İstanbul Akvaryum Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu'nun yanı sıra Mediasa Yayıncılık A.Ş. Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, VIP Turizm Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu, Universal Turizm ve Ticaret A.Ş. Kurucu Ortağı Hülya Aslantaş ve TOURISMO GROUP Grup Başkan Yardımcısı Pınar Kabaca da MICE'ın Kadınları oturumunda yaptıkları konuşmada iş hayatında kadının yeri ve öneminin altını çizdi.

Eğitim düzeyi ne olursa olsun kadınların iş hayatında dış görünüm ve yaş faktörleri ile ön yargıyla karşılaştıklarını dile getiren Dilek Çapanoğlu konuşmasında "TÜİK 2015 verilerine göre kadınların Türkiye'de iş gücüne katılma oranı %30, erkeklerin ise %70. Toplum yapısından kaynaklanan bu dengesizlik modern dünyanın iş hayatında da kendini hissettiriyor. Toplum tarafından küçük yaşlardan itibaren zihinlerimize çeşitli normlar işleniyor; Erkeğin daha güvenilir, daha iş bitirici olduğu algısının yaratılması gibi… Ben tüm olumsuz yaklaşımlara rağmen kadınların rüştünü ispat ettiğini düşünüyorum. Zorluklar ve engeller ne olursa olsun artık herkes kadının, potansiyelinin ve gücünün farkında. Bu gücü ve yapıcılığını en zorlu sektörlerden biri olan MICE sektöründe de görebiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Çapanoğlu: "Kadınlar MICE sektörünün en değerli emekçileri"

Sözlerine "Organize etmek, kadınlar için doğal bir içgüdü. Tıpkı bir aileyi sürdürmek ve yönetmek gibi, birbirinden farklı durumları, kişiliklerle uyumlu bir şekilde bir araya getirmek, yönetmek ve işleyişini sağlamak kadının en önemli yetenekleri arasında yer alıyor. Diğer yandan kadın, yine çocuklarının eğitiminden sorumlu ilk kişi olarak doğal bir liderlik, yapıcılık, çözüm odaklılık ve hız özelliklerine de sahip. Bu özellikler de kadınları her alanda olduğu gibi MICE sektörünün de en değerli emekçileri haline getiriyor" diyerek devam eden Çapanoğlu, İstanbul Akvaryum'un açılmasıyla Türkiye'de olmayan bir sektör yaratıldığını dile getirdi. Akvaryum bünyesinde kadın yoğunluklu bir çalışma süreci işlediğini de belirten Yönetici, kadınların bu sektörde, İstanbul Akvaryum çatısı altında çok güçlü bir şekilde kendilerini gösterebildiğini sözlerine ekledi.

Dilek Çapanoğlu'nun ardından sözü devralan, panelin bir diğer konuşmacısı Mediasa Yayıncılık A.Ş. Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan sözlerine "Türkiye'nin işini iyi yapan insanlara ihtiyacı var. Bu sektörde işimizi iyi yaparken de, yaptığımız işin global düzeyde olduğunu unutmamak gerekiyor. MICE sektörü son yıllarda büyük bir ivme kazanarak, Türkiye'de turizm gelirinin %30 payına sahip oldu. MICE organizasyonları ulusal ve uluslararası organizasyonlarla, kongrelerle hem konaklama hem de finans sektörüne önemli katma değer sağlayarak ekonominin gelişimine de katkıda bulunuyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadının doğal içgüdüsü: Organize etmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement