'Kadına Şiddete Son' Sergisine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

'Kadına Şiddete Son' Sergisine Yoğun İlgi

\'Kadına Şiddete Son\' Sergisine Yoğun İlgi

Diyarbakır'da düzenlenen 'Alo 183 Kadına Şiddete Son' sergisine erkekler yoğun ilgi gösterdi.

08.12.2012 17:17  Güncelleme: 16:52

Diyarbakır'da düzenlenen 'Alo 183 Kadına Şiddete Son' sergisine erkekler yoğun ilgi gösterdi.

Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, projenin sanat yönetmeni Selçuk Kaya, KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç ile çok sayıda kişi katıldı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk Kaya, kadına şiddete duyarlılık göstermek için böyle bir proje uyguladıklarını söyledi. 'Alo 183' hattının bakanlık tarafından kurulan bir hat olduğunu belirten Kaya, "Kadınların daha çok aradıkları hat 155 oluyor. Polisten yardım istiyoruz ama bir yere kadar yardım bekliyoruz. Alo 183'ün temel amacı kadına yapılan şiddetin önüne geçmek ve kadına kısmen de olsa yardım elini uzatabilmek. Ala 183'ün çalışmaları devam ediyor. 2007 itibarı ile hat kullanıma açıldı. Ama bu yıl bizim yaptığımız proje ile biraz daha bilinirliği arttı. Birçok ünlü isim para talep etmeden bizimle çalışmayı kabul etti. Bugün Diyarbakır'dan sonra Mardin ve birçok ilde sergilenecek" dedi.

KAMER Vakfı Başkanı Akkoç ise, kendilerinin kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalara başladıkları zaman bütün yükü omuzlarında hissettiklerini fakat çeşitli etkinliklerle bu yükün biraz hafiflediğini söyledi. Sanatçılar ve sanat yönetmenlerinin 'Alo 183' hattını ortaya koymak için emeklerini ortaya koyduklarını belirten Akkoç, "Sergi bölgenin çeşitli illerinde de yapılacak. İyi bir tanıtma ve dayanışma olacak. 'Alo 183' kadına yönelik şiddet hattı, kadınlar için çok önemli. Hiç kimseye ulaşamadığınız bir anda sadece üç rakamı çevirerek dayanışma, destek görebiliyorsunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sergiye erkeklerin yoğun ilgi göstermesi ise dikkat çekti. Sergi bir hafta boyunca Ninova Park'ta gezilebilecek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kadına Şiddete Son' Sergisine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement