Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Şanlıurfa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılan girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 130 kursiyer sertifikalarını aldı.

17.02.2015 11:35

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğünün ortaklaşa açtığı 7 girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 130 kadın kursiyer sertifikalarını aldı.

Valilik konferans salonunda başarılı kursiyerler için program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Faruk Cömert yaptı.

130 kursiyerlere sertifika vermenin heyecanını yaşadıklarını belirten Cömert, "Kentin çeşitli semtlerinde 7 tane kurs açtık. Bu kurslar; cilt bakım ve güzellik meslek elemanı, pastacı yardımcısı, çocuk bakıcısı ve çocuk bakım elemanı, yönetici sekreterlik ve asistanlığı, hazır giyim ve ev tekstili, ağ teknolojileri uzmanlığı ve zihinsel engelli çocukların ailelerine yönelik hazır giyim kurslarıdır" dedi. Cömert, açılan kurslar çerçevesinde kursiyerler devam ettikleri gün için 20 TL ücret aldıklarını söyledi.

Cömert, önümüzdeki günlerde yeni kurslar açarak vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini

'VATANDAŞIN DAHA FAZLA İŞE YERLEŞMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız 7 kursta 130 kursiyere sertifikalarını vermek üzere burada bulunmaktayız. Başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, Geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüz ortaklığı ile gerçekleştirilen dezavantajlı gruplara yönelik mesleki kurslarımızın sertifika töreninde bulunmaktayız. 2014 yılında 7 kursu açarak 130 kursiyer mezun ettik. Önümüzdeki günler de farklı kurslar açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kurslar çerçevesinde bazı kursiyerlerimiz işe yerleştirildi. Bu tür kurslar açarak vatandaşlarımızın daha fazla işe yerleştirmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Programa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Faruk Cömert, kadın kültür merkezi birim sorumluları ve kursiyerler katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement