Kadın Çalışanlarının İlham Veren Hikayeleri BinYaprak'ta! - Son Dakika
Güncel

Kadın Çalışanlarının İlham Veren Hikayeleri BinYaprak'ta!

Kadın Çalışanlarının İlham Veren Hikayeleri BinYaprak\'ta!

Serinin ilk kısmında GE Havacılık'ın dünyadaki altı merkezden biri olan ve Gebze'de yer alan GE Türkiye Teknoloji Merkezi'nde çalışan kadın mühendisler yer alıyor.

21.09.2017 12:21

Çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi BinYaprak'ın İlham Veren Şirketleri arasına, Türkiye'de 70 yıldır sağlık, enerji, havacılık, aydınlatma ve ulaşım sektörlerinde teknoloji çözümleri sunan ve yerel üretimi, ihracatı ve istihdamı destekleyen General Electric (GE) katıldı.

"Şirketler çalışanlarına söz versin, ilham yolculukları çeşitlensin" mottosuyla BinYaprak – İlham Veren Kadınlar/İlham Veren Şirket servisini başlatan ve şimdiye dek onlarca çalışan kadının hikayesini binlerce kadına ulaştıran BinYaprak'ta bu kez GE Türkiye kadınlarının ilham veren hikayeleri binlerce kadınla buluşacak.

17 yıldır havacılık ve gaz türbini teknolojisi üreten merkezde, uçak mühendisliği, yazılım, tasarım, katmanlı üretim konularda uzmanlaşmış kadın mühendislerin görüşleri ve deneyimleri, mühendislik seçimini yapmış ya da yapacak olan gençlere ilham olacak. Projenin devamında ise GE'nin sağlık, enerji, havacılık gibi farklı iş alanlarında çalışan kadın mühendisleri ve liderleri, fırsat eşitliğinin önemini vurgulayacak.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy "Kadınların halen istihdama katılımı erkeklere oranla maalesef daha düşük. Özellikle üst yönetim seviyesinde bu yüzde daha da azalıyor. Fakat dijital dönüşümün liderlik seviyesinde de kadın ve erkeklerin eşit olarak üretime katılmasına fırsat verdiğine inanıyoruz. GE olarak 2020 yılına kadar 20.000 kadının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik rollerinde görevlendirilmesini ve tüm başlangıç düzeyindeki teknik geliştirme programları için kadınlar ve erkekler açısından yüzde 50-50 temsil oranı planlıyoruz. Bu hedefimizin gerçek olması için Türkiye'de de çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak, "Bugün ilkokulda okuyan çocukların çalışacakları mesleklerin %65'i henüz icat edilmedi. Geleceğe dair belirsizlikler bu boyutta olsa da bildiğimiz tek şey, teknolojinin hayatımızda her geçen gün daha fazla yer alacağı. Daha fazla kadının mühendislik ve teknik rollerde yer almasını, rol modellerin desteklenmesini bu nedenle çok önemsiyoruz. GE ailesine ve kadınlarına, ilham veren hikayelerini tüm samimiyetleriyle BinYaprak'ta paylaştıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Hikayelerini anlat, sen de ilham veren şirket ol...

GE, APCO, Borusan Holding, Farplas, Ford Otosan, Güvensan, İpekyol ve KVK Teknik Servis rol model hikayeleriyle BinYaprak'ta ilham veriyor. Sıra sizin şirketinizin hikayelerini duymaya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadın Çalışanlarının İlham Veren Hikayeleri BinYaprak'ta! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement