Kadıköy Belediyesi, "Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nı Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Kadıköy Belediyesi, "Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nı Tanıttı

Kadıköy Belediyesi, Kozyatağı Mahallesi'nde yapımı süren ve yıl sonunda faaliyete geçecek "Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkın"nın tanıtımı amacıyla "Kadıköy Afet Hazırlıkları Bilgi Paylaşımı Etkinliği" gerçekleştirdi.

16.08.2017 18:14

Kadıköy Belediyesi, Kozyatağı Mahallesi'nde yapımı süren ve yıl sonunda faaliyete geçecek "Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkın"nın tanıtımı amacıyla "Kadıköy Afet Hazırlıkları Bilgi Paylaşımı Etkinliği" gerçekleştirdi.

İçinde bir deprem simülatörü (öğrencelik), 5-D Sinema, portatif yangın söndürme simülasyonu, eğitim salonu ve fonksiyonel park mobilyalarının bulunduğu parkta, uygulamalı ve eğlenceli eğitim teknikleri ile özellikle çocukların afet hakkında bilgilendirilmesi de hedefleniyor.

Afet Hazırlıkları Bilgi Paylaşımı etkinliğinde konuşan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, özellikle 1999 depreminden sonra Kandilli Rasathanesi'nin afet bilinci yaratmak için tüm sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarıyla birikimlerini paylaştıklarını ve bu amaçla her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyleyerek Kadıköy Belediyesi'ni yapılan Afet Bilinçlendirme Parkı dolayısıyla tebrik etti.

Park hakkında AA muhabirine bilgi veren Kadıköy Belediyesi Afet Yönetim Bürosu Sorumlusu ve Kentsel Arama Kurtarma Takım Lideri Hakan Özdemir, 2005 yılından bu yana 70 bin kişiye afet bilinçlendirme eğitimi verdiklerini söyleyerek, Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nı 24 saat afetin öğretildiği bir alan olarak düşündüklerini belirtti. Eğitimler için hedef kitle olarak öncelikle çocukları belirlediklerini ifade eden Özdemir şunları kaydetti: "Parkımızda öncelikle gerçeğe çok yakın bir depremi tecrübe edebileceğimiz deprem simülatörü olacak. Aynı zamanda temel afet bilgilerinin de paylaşılabileceği bir beş boyutlu sinemamız olacak. Biz burada afet parkına gelen katılımcılara filmler vasıtasıyla ve farklı efektlerle deprem anında ne yapması gerektiğini anlatacağımız bir sinemamız olacak. Ayrıca alan içinde çeşitli açık alan aktivitelerimiz olacak. Bunlardan bir tanesi de portatif yangın söndürme simülatörü. Bu simülatör ile yangın söndürücünün nasıl kullanıldığını anlatacağız. Afet çantamı hazırlıyorum, eşini bul oyunu vasıtasıyla afet çantası nasıl hazırlanır ve bunu eğlenerek nasıl hazırlanabileceğini öğreteceğiz katılımcılara."

Afetlerle başa çıkmak için vatandaşların afetlerde ne yapması gerektiğini öğrenmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydeden Hakan Özdemir: "Bireyin bilinçlenmesi bizim için çok önemli. Kabul etmek gerekir ki devletin her alana her imkana ulaşması mümkün değil. Zaten dünya literatüründe de afetlerde ilk 72 saat devletten yardım beklemeden insanların kendi kendine yetebilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendime Parkı projesi ile vatandaşların olası afetleri, afetlerin oluşumlarını, afet öncesinde alınabilecek önlemler ve afet esnasında yapılması gerekenleri çeşitli simülasyonların da yardımıyla öğrenmesini amaçlıyor.

Kadıköy Belediyesi, "Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı\'nı Tanıttı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadıköy Belediyesi, 'Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nı Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement