Kadıköy Belediye Başkanı: Can Kaybı Olmadıysa Bu Tamamen Tesadüftür - Son Dakika
Güncel

Kadıköy Belediye Başkanı: Can Kaybı Olmadıysa Bu Tamamen Tesadüftür

Kadıköy Belediye Başkanı: Can Kaybı Olmadıysa Bu Tamamen Tesadüftür

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Son Sel Felaketi ile İlgili Yaptığı Açıklamada "kadıköy'de Can Kaybı Olmadıysa Bu Tamamen Tesadüftür. Valilik Okulları Tatil Etmeseydi En Az 25-30 Çocuğumuz Selde Hayatını Kaybederdi" Dedi.

11.06.2010 22:42

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, son sel felaketi ile ilgili yaptığı açıklamada "Kadıköy'de can kaybı olmadıysa bu tamamen tesadüftür. Valilik okulları tatil etmeseydi en az 25-30 çocuğumuz selde hayatını kaybederdi" dedi.

İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarının durum değerlendirmesi yaptıkları aylık toplantı bu sefer Beşiktaş'taki Feriye Lokantası'nda düzenlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın ev sahipliğindeki toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci katıldı. Büyükçekme, Ataşehir ve Maltepe belediye başkanları mezaret bildirerek toplantıya gelmedi.

SORUNLARI KONUŞUYORUZ

CHP'li ilçe belediye başkanları adına konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, her toplanın bir belediye başkanı tarafından düzenlediğini söyledi. Selami Öztürk, "Bizler muhalefet belediyeleriyiz. Dolayısıyla hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sorunlarımız oluyor. Bu toplantılarda bu sorunları konuşup çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi. Selami Öztürk, CHP İstanbul İl Yönetimi'ndeki istifaların konuluşup konuşulmadığı sorusuna "Bizim gündemimizde siyaset yok. Tamamen belediyelerle ilgili sorunları konuşuyoruz" diye cevap verdi.

Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olan sel baskını ve bir belediye işçisinin sel sularına kapılarak ölmesi ile ilgili da konuşan Selami Öztürk şunları söyledi:

"Dereler yasalar gereği Devlet Su İşleri'ne (DSİ) aittir. İstanbul'daki bazı dereler DSİ'ye ait olmakla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) denetimi altındadır. Sel felaketini sebep olan Kurbağalıdere de bu derelerdendir. Büyükşehir denetemi altındadır. Daha önce defalarca söyledik. Dere yatağının genişletilmesi ya da iki yanına koruma bandı yapılması gerekiyor. Eskişehir'de Porsuk Çayı'nda bunu başarmışlar. Bu ülke bilime ve teknolojiye inanmadığı için 20 bin insanımız depremde can verdi. Son sel felaketinde can kaybının olmaması tamamen tesadüftür. Valilik okulları tatil etmeseydi en az 25-30 çocuğumuz selde hayatını kaybederdi. Sel 'Geliyorum' diye bağırıyor. Kurbağalıdere'de gerekli tedbir alınmazsa Kadıköy Belediye binası dahil Hasanpaşa, hatta Altıyol'a kadar o bölge su altında kalır. Sel felaketinin yaşandığı gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş beni iki kere aradı. Hemen çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Artık İBB'deki iyi niyeti görmek istiyorum. Eğer başlamazlarsa projeyi bize versinler biz başlayalım. Yeterki dere sorunu çözülsün. Herkesi alkışlayalım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy Belediye Başkanı: Can Kaybı Olmadıysa Bu Tamamen Tesadüftür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement