Judoculardan Bir Zafer Daha - Son Dakika
Güncel

Judoculardan Bir Zafer Daha

Judoculardan Bir Zafer Daha

Belediye,Görme Engelli sporcuların 7 sıklette, 6 Türkiye şampiyonluğu kazanmasıyla yatırımlarının karşılığını alıyor.

31.01.2012 12:31

Vizyon branşların dışındaki amatör spor dallarına da tam destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Görme Engelli sporcuların 7 sıklette, 6 Türkiye şampiyonluğu kazanmasıyla yatırımlarının karşılığını alıyor.

Görme Engelliler Judo Federasyonunun faaliyet programında yer alan ve Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası 28 Ocak cumartesi günü Ankara' da yapıldı.40'ın üzerinde kulübün katıldığı şampiyonada 156 sporcu şampiyonada mücadele etti. Vizyon branşların dışındaki amatör branşlara da yatırım yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,yatırımların karşılığını elde edilen başarılarla alıyor.Şampiyonaya bu yıl Antrenör Gültekin Sevinç nezaretinde 16 sporcuyla katılan mavi beyazlı Görme Engelli Judocular büyüklerde katıldıkları 7 sıklette, 6 Türkiye şampiyonluğunu elde ederek büyük bir başarı sağladılar.

6 Sıklette Türkiye Şampiyonluğu

Mavi beyazlılar Büyük erkeklerde 66 kiloda Halil İbrahim Önel,73 Kiloda Şaban Mert Dolar,81 kiloda Serdar Aydın,90 kiloda Harun Çelik,100 kiloda Gökmen Aydın,+100 kiloda Gökhan Kudu ile altı sıklette Türkiye şampiyonluğu elde etti.73 kiloda Serkan Esmer,90 kiloda İlkay Balcı gümüş madalya kazanırken,60 kiloda Yasin Önel ise bronz madalyanın sahibi oldu. Ümit kızlarda 70 kiloda Sümeyya Aktan'da altın madalya kazanırken Yıldız Erkeklerde ise 50 kiloda Utku Ergin Türkiye üçüncüsü oldu.

Sevinç,"Sevinçliyiz"

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyalarını Görme Engelliler Judo Federasyonu yönetim kurulu üyeleri verdi. Şampiyona sonrasında açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Görme Engelliler Judo Antrenörü Gültekin Sevinç, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi seçkin branşların dışındaki spor dallarına da destek olarak amatör spora büyük hizmet ediyor.Verilen bu desteğin karşılığını da bizlerde sıkı çalışarak veriyoruz.Şampiyonada tüm sıkletlerde Türkiye şampiyonluğu bekliyorduk.Ancak bir sporcumuzun sakatlanması nedeniyle bir sıklet dışında tüm sıkletlerde şampiyon olduk. Sporcularımızı gönülden kutlarken,Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu'na da bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Judoculardan Bir Zafer Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement