Jokerleri bir soruda kullanınca… - Son Dakika
Güncel

Jokerleri bir soruda kullanınca…

Jokerleri bir soruda kullanınca…

TRT 1'de Engin Hepileri'nin sunumuyla yayınlanan Altın Petek Bilgi Yarışması, ilginç anlara neden oluyor.

14.02.2017 11:44

Yayınlanan bölümde yarışmacılar bütün bronz jokerleri tek soruda harcadı, sonraki sorularda zorlandı.

Türkiye'nin yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek'te yarışmacıların kendilerini atmosfere kaptırmaları heyecana, heyecanda bir soruda bütün bronz jokerleri harcayarak, ilerleyen sorularda sıkıntıya yol açıyor.

YENİ DOĞAN BEBEĞİN KALBİ DAKİKADA KAÇ KEZ ATAR?

Verdiği cevaplarla başarılı bir yarışmacı grafiği çizen ev hanımı olan Aynur Sağır, beşinci soruya takılarak bronz jokerlerinin üçünü harcayarak soruyu bildi. Yakın hissettiği 'bebek' anahtar kelimesini seçen yarışmacı "Yeni doğmuş sağlıklı bir bebeğin kalbi, bir dakikada ortalama kaç kez atar?" sorusunda "normalden hızlı atar" diyerek aslında cevabı vermesine rağmen önce 80, sonra 100, en son 60 cevaplarını bronz joker ile verdi. 130 doğru cevabı tek kaldığı için bir sonraki soruya geçti.

KONYA TÜRKİYE'DE, HANYA HANGİ ÜLKEDE?

Hukuk öğrencisi Mehmet Akyüz de, benzer bir durum yaşadı. Dördüncü soruda 'il' anahtar kelimesini seçen yarışmacı, " Hanya'yı Konya'yı görmek' deyimindeki 'Hanya' ili, hangi ülkenin sınırları içerisindedir?" sorusunda üç bronz jokerini birden harcadı. Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya seçeneklerini bronz joker ile seçen Akyüz, 'Yunanistan' doğru cevabı kalınca sonraki soruya geçmiş oldu.

İLK TOPLU TAŞIMA TELEFERİĞİ HANGİ ŞEHİRE YAPILDI?

Yakın zamanda tiyatroya eğilen şehir planlamacısı Hanife Coşkun, kazandığı para ile tiyatro eğitimleri almak için yarışmaya katılmıştı. Altıncı soruda 'toplu' anahtar kelimesini tercih eden yarışmacı da diğer yarışmacılar gibi benzer bir durum yaşadı. "Ülkemizde toplu taşıma amaçlı ilk teleferik, hangi şehrimizde yapılmıştır" sorusunda Bursa, İstanbul seçeneklerin 2 bronz jokerini harcadı. Gümüş joker ile 'Ankara' doğru cevabı yarışmacıya 5 bin liralık ödülü garantilemesini sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Jokerleri bir soruda kullanınca… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement