Joe Biden, HDP'li Vekillerin Yüzüne Söyledi: PKK Terör Örgütüdür - Son Dakika
Güncel

Joe Biden, HDP'li Vekillerin Yüzüne Söyledi: PKK Terör Örgütüdür

AK Parti, CHP ve HDP'den milletvekilleriyle İstanbul'da görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "PKK bir terör örgütüdür, silahları bırakması ve şiddete son vermesi gerekir" dedi.

22.01.2016 15:40  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul'da AK Parti, CHP ve HDP'li milletvekilleriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

MHP'DEN KATILAN OLMADI

Biden'ın davetiyle gerçekleşen ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmeye; AK Parti'den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu, CHP'den Sezgin Tanrıkulu ve Fikri Sağlar, HDP'den Leyla Zana, Altan Tan ve Ayhan Bilgen katıldı. MHP'den ise katılım olmadı. Oktay Vural'a davet gitti ancak kendisi Ankara'da olacağını söyleyerek toplantıya katılmadı.

ALTAN TAN: OTURUP KONUŞABİLMEK ÖNEMLİYDİ

Toplantının çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, MHP'den Oktay Vural'ın da davet edildiğini ancak iptal ettiğini söyledi, "Bir masa etrafında oturup konuşabilmek önemliydi" dedi.

" PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYOR"

Toplantı sonrası Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Altan Tan, yedi milletvekilinin birkaç dakika süreyle konuştuğunu, Biden'ın açılış ve kapanışta kendi fikirlerini dile getirdiğini belirterek, "Biden PKK'nın hendek açmasını ve silaha başvurmasını tasvip etmediklerini, PKK'yı bir terör örgütü olarak gördüklerini söyledi. PKK'nın içerideki tutumunu eleştiriyor. PKK ile PYD'nin bağı olduğunu düşünmüyorlar. Türkiye'de siyasi mücadelenin demokratik yollarla olması gerektiğini, hükümetin bu sorunları yeni anayasa ile çözmesi gerektiğini söylüyor." dedi.

"PKK'NIN SİLAH DIŞI YÖNTEMLERLE VAROLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM"

"AKP'nin yeni anayasa yapması, PKK'nin silah dışı yöntemlerle var olması gerektiğini söyledim" diyen Tan, "Benim söylediğim çok açık, ben de bunu söyledim. Türkiye'deki Kürtler demokratik cumhuriyette yaşamak istiyorlar. Kürtçe anadilde eğitim, Kürtçenin kamusal alanda, resmi alanda kullanılacağı bölgesel yönetimlerin olduğu bir ülke. AKP'nin yeni anayasa yapması, PKK'nin silah dışı yöntemlerle var olması gerektiğini söyledim" şeklinde konuştu.

Joe Biden, HDP\'li Vekillerin Yüzüne Söyledi: PKK Terör Örgütüdür

Son Dakika Güncel Joe Biden, HDP'li Vekillerin Yüzüne Söyledi: PKK Terör Örgütüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • Bilal rumuzuysa cevap: Türk'ün gücünü görüyoruz silahsızlara karşı evet buyrun o gücünüzü süriyede görelim Putin'e karşı ama sıkar 19 28 Yanıtla
  • Diyarbekirli has kürt: Bu abd asoytarilarin isine gelmedi kurtlerle rusyanin birlesmesi , kim seni takar malllll ,, rusya iran israil irak suriyenin destegi var artik sen istedigini soyle nafile, bahar bi gelsin aslanlar bir meydana ciksin gorurler ozaman sur da cizrede silopide nusaybinde halki katletmek neymis 7 23 Yanıtla
  • Şırnak lı: İnadına PKK inadına HDP 5 22 Yanıtla
    Bu başka çadır: İnadına savaş inadına AKP 0 0
  • Altay: Kürtleri temsil ettiğini söyleyenlerin aklının arkasında aslında tam bağımsızlık var. Bunun yolu özerk yönetimlerden, kürtçe eğitimden, vb. geçer. Geçmişte de böyle olmuştur. Tecrübeyle sabittir. Asla müsamaha gösterilmemelidir. 18 7 Yanıtla
  • Ermeni ali: Tayyibin yuzunden 18 6 Yanıtla
  • 72 batman : önce silah ver sonra terör de iki yuzlu gavuurlar 16 1 Yanıtla
  • dadaş: allah belanizi versin pkk ve yandaşları nin 6 10 Yanıtla
  • ASİL İNSAN : GERÇEK TERÖRİST ABD İNG FRNS İSRL DİR YÜZYILDIR MÜSLÜMANLAR GÜÇLENMESİN DİYE BİR BİRİNE VURDURUYORLAR...MAALESEF BİZDE BUNLARIN OYUNUNA GELİYORUZ...İŞİMİZ ÇOK ZOR...FAKAT ÇIKILMAZ DEĞİLDİR... 12 3 Yanıtla
  • alı: bölgesel yönetim falan yok.beğenmeyen ırağa kış kış 11 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement