"Jeotermalle 5 Milyon Konut Isıtılabilir" - Son Dakika
Güncel

"Jeotermalle 5 Milyon Konut Isıtılabilir"

"Jeotermalle 5 Milyon Konut Isıtılabilir"

Nevşehir'de, Kozaklı Belediye Başkanı AK Parti'li Erdoğan Çelik, Türkiye'nin elinde bulundurduğu jeotermal kaynaklarla ülke genelinde 5 milyon konutun ısıtılabilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

02.09.2011 11:46

Nevşehir'de, Kozaklı Belediye Başkanı AK Parti'li Erdoğan Çelik, Türkiye'nin elinde bulundurduğu jeotermal kaynaklarla ülke genelinde 5 milyon konutun ısıtılabilmesinin mümkün olduğunu belirterek, bundan sonra oluşturulacak politikaların bu yönde olması gerektiğini söyledi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Türkiye'nin jeotermal kaynakları ile Avrupa'nın birinci ve dünyanın da yedinci büyük potansiyele sahip merkezi konumunda olduğunu kaydetti.

Türkiye'de jeotermal enerji kaynaklarına sahip 20 merkezden birinin de Kozaklı olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, tüm imkansızlıklara karşın, ortaya çıkardıkları ek bazı kaynakları da devreye sokarak ilçede 2500'ü aşkın konut, işyeri, kamu kurum ve kuruluşunun bu yolla ısıtılmasını sağladıklarını söyledi.

Hedeflerinin ilçe genelindeki diğer bin konut ve işyerinin daha tamamen doğa dostu jeotermal enerji ile ısıtılması olduğunu belirten Çelik, jeotermal kaynaklarıla ülke genelinde 5 milyon konutun ısıtılmasının mümkün olabileceğinin bilimsel verilerle ortaya konulduğunu söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Bu rakam bile bu konutların günümüzün ciddi çevre kirliliğine yol açan kaynaklar kullanılarak ısıtılması karşısında önemli bir kazanç olacaktır. Çünkü jeotermal enerji hiçbir şekilde çevre kirliliği ve sağlık sorunları taşımamaktadır.

Diğer yandan, geri dönüşümlü bir enerji de olan bu kaynağı gelecek nesiller de yüzyıllar boyunca kullanabilir ve ülke kaynaklarımız önemli oranda bir tasarrufa yönlendirilebilir. Bunun için, vakit geçirilmeden yeraltı kaynaklarımızın en etkin ve verimli şekilde kullanılabilmesi için politikalar geliştirilmeli ve özellikle özel sektör bu çalışma içerisinde desteklenmelidir. " - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Jeotermalle 5 Milyon Konut Isıtılabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement