Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü, Muğla ve Burdur'da törenlerle kutlandı.

15.06.2017 00:49

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü, Muğla ve Burdur'da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törene askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Daha sonra jandarma ekipleri ve Zıpkınlar Komando Taburu dev Türk Bayrağı ile kortej yürüyüşü yaptı. Ekipler yol güzergahında bulunan vatandaşlar tarafından selamlanarak alkışlandı.

Buradaki programın ardından İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan ve jandarma personeli, Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Vali Çiçek, yaptığı konuşmada, kentteki huzur ve güven ortamının sağlanmasında jandarma ekiplerinin önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Jandarmanın her geçen gün bilgi ve teknik donanım, personeline verdiği eğitimle iç huzuru sağlamada özveri ile çalıştığını belirten Çiçek, "Muğla'da jandarmamız nüfusunu, otoritesini kullanırken kendilerine verilen görevi vatandaş ve insan sevgisiyle yapıyor. Jandarmanın verdiği hizmetlerde vatandaşlarımızın memnuniyetini gözlemlemekteyim. Yaptığımız vatandaş odaklı bu hizmetler sürdürülebilir olmalı." dedi.

Jandarma teşkilatının 178 yıldır Türk milletinin emrinde devlet ve milletin hizmetinde görevlerine devam ettiğini belirten Alay Komutanı Albay Özfidan ise Muğla İl Jandarma Komutanlığının Muğla halkının huzur ve güvenliğinin, refahın sağlanması, emniyet ve asayişin temini için hizmet ettiğini dile getirdi.

Burdur

Burdur'da Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Burdur Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte devam eden programda şehitler için dua okundu, mezarlara karanfil bırakıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki kutlama programı da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından jandarma tarihinin geçmişi anlatıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, törende yaptığı konuşmada, jandarmanın Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güveni ile kamu düzenindeki hizmetlerin sağlanmasıyla ulusun her zaman takdirini kazandığını söyledi.

Milletin verdiği bu teveccüh bilinciyle hareket ederek var olan güven ve sevgi bağını korumanın azim ve kararlılığı içerisinde olduklarını ifade eden Dündar, "Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında hukuk devleti kurallarına uygun, vatandaşımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle, üstün vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen görevi yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir." diye konuştu.

Törende şehit annesi Vesile Alyanak tarafından "Türk milleti" adlı şiir okundu.

Konuşmaların ardından Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri, jandarma konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programda protokol üyeleri jandarma tanıtım stantlarını ve fotoğraf sergisini gezdi.

Törende, narkotik köpeği "Bade" ve arama kurtarma köpeği "İspat" eğiticileri eşliğinde gösteri sundu.

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement