Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü

Bilecik'te, jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2017 14:38

Bilecik'te, jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, 2. Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce ve 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Hamza Çömez ile askeri erkan katıldı.

Kutlamalara, çelenk sunma töreninin ardından İl Jandarma Komutanlığında Bilecik Valisi Süleyman Elban'ın da katılımıyla düzenlenen programla devam edildi.

Elban, burada yaptığı konuşmada, jandarmanın kurulduğu günden bu yana çok fazla görev çeşitliliği içinde hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Jandarma bir kahramanlık teşkilatı. Kurulduğu günden bu yana verdiği mücadeleler, verdiği şehit sayıları, şerefli gazilere baktığımızda vatanın her bir köşesinde her zaman fedakar görev yapmıştır. Jandarma, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletinin yanında yer aldı ve her zaman milletinin tarafını tuttu. Jandarma sağduyudur. Milletinin, devletinin ve doğrunun yanında yer aldı ve o doğrudur ki milletimizin az hasarlı olarak fazla can kaybı yaşatmadan hain darbe girişimin önlenmesine büyük katkı sağladı. Jandarma teşkilatımızın kuruluşundan bu yana memleketimizin savunması, vatandaşımızın huzuru ve güveliği için seve seve canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum."

İl Jandarma Komutanı Albay İnce de üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplin, yüksek fizik ve moral gücü ile görev yapan jandarma teşkilatının, ülkenin her noktasında Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olduğunu ifade etti.

Tuğgeneral Koç, kutlama programında Vali Elban'a, "Cumhuriyet Jandarma" adlı heykel çalışmasını hediye etti.

"Jandarma" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği kutlamalarda, jandarma birimlerinin çalışmalarının sergilendiği stantlar ziyarete açıldı ve jandarma narkotik köpeği "Diyar"ın katıldığı gösteri sergilendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement