Jandarma Teşkilatı'nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatı'nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü

Bilecik'te Jandarma Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2017 15:30

Bilecik'te Jandarma Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine, 2. Jandarma Eğitim Komutanı Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce ve 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Hamza Çömez ile askeri erkan katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Süleyman Elban ve beraberindekilerin katılımıyla İl Jandarma Komutanlığında törenler devam etti.

Vali Elban, burada yaptığı konuşmada, 178 yıl önce kurulan jandarma teşkilatının kurumsallaştığını ifade ederek, kurum kültürünün, şartlara ve görevlere göre değişen yapılanmada jandarma yapısının ayakta kaldığını kaydetti.

Kurulduğu günden bu yana jandarmanın çok fazla görev çeşitliliğinin bulunduğunu belirten Elban, şöyle konuştu:

"Jandarma bir kahramanlık teşkilatı. Kurulduğu günden bu yana verdiği mücadeleler, verdiği şehit sayıları, şerefli gazilere baktığımızda vatanın her bir köşesinde her zaman fedakar görev yapmıştır. Jandarma, 15 temmuz hain darbe girişiminde milletinin yanında yer aldı ve her zaman milletinin tarafını tuttu. Jandarma sağduyudur. Milletinin, devletinin ve doğrunun yanında yer aldı ve o doğrudur ki milletimizin az hasarlı olarak fazla can kaybı yaşatmadan hain darbe girişimin önlenmesine büyük katkı sağladı. Jandarma teşkilatımızın kuruluşundan bu yana memleketimizin savunması, vatandaşımızın huzuru ve güveliği için seve seve canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum."

İl Jandarma Komutanı Albay İnce de teşkilatın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile görev yaptığını belirterek, her noktada Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olduğunu ifade etti.

Tuğgeneral Koç, Vali Elban'a, 'Cumhuriyet jandarma heykelini' vermesi, "Jandarma" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devan eden kutlamalar, açılan standın gezilmesi ve jandarma ekiplerince hazırlanan senaryo gereği otomobilde gizlenmiş uyuşturucu maddenin narkotik köpek 'Diyar' tarafından bulunması canlandırılmasıyla sona erdi.

Jandarma Teşkilatı\'nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatı'nın 178. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement