Jandarma Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Karanfil Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Karanfil Dağıttı

Kocaeli'de, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla vatandaşlara 5 bin karanfil, bilgilendirme broşürü ve kokart dağıtıldı.

25.11.2014 13:26  Güncelleme: 16:23

Kocaeli'de, İl Jandarma Komutanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla vatandaşlara 5 bin karanfil, bilgilendirme broşürü ve kokart dağıtıldı.

Yürüyüş Yolu'nda kurulan stantta subay ve astsubaylar, vatandaşlara kadına karşı şiddetle mücadele konusunda bilgi vererek, karanfil, broşür ve kokart hediye etti. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Karadeniz, yaptığı açıklamada, "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadis-i Şerifini hatırlattı.

Kadınlara şiddet uygulamanın insanlık suçu olduğunu vurgulayan Karadeniz, Kocaeli'nde kadına şiddete son vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Karadeniz, "Sorumluluk alanımızda ayda gerçekleşen 5-6 kadına şiddet vakasını sıfıra indirmeyi hedefliyoruz. Hem kentte hem de köylerde oluşturdukları birimlerle kadına şiddeti sıfıra çekmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

- "50 yıldır evliyiz, eşimden hiç şiddet görmedim"

Emekli öğretmen Zikri Yazar (73) da jandarmanın böyle bir çalışma yapmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda çeşitli projeler yürüttüğünü bildirdi.

Eş Gülizar Yazar (71) ise "Kadına şiddete hayır" diyerek, "50 yıldır evliyiz. Eşimden hiç şiddet görmedim, istiyorum ki bütün kadınlar da benim gibi yaşasın ve eşinden şiddet görmesin. Bu ülke yalnız erkeklerin değil hepimizindir. Gençlere tavsiyemiz bu yönde, torunlarıma daha evlenmediler ama 'eşlerinize iyi davranacaksınız' diyorum" şeklinde konuştu.

Jandarma Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Karanfil Dağıttı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çekmek İçin Karanfil Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement