Jandarma Astsubay Öğrenci Alayı'na Sancak Tevcih Töreni - Son Dakika
Güncel

Jandarma Astsubay Öğrenci Alayı'na Sancak Tevcih Töreni

Jandarma Astsubay Öğrenci Alayı\'na Sancak Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanı Gül, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanlığına sancak tevcih etti.

11.06.2013 17:53

Cumhurbaşkanı Gül, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alay Komutanlığına sancak tevcih etti

Cumhurbaşkanı Gül, Beytepe'deki Jandarma Eğitim Komutanlığına gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar tarafından törenle  karşılandı. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, eğitim komutanlığına ilişkin brifing sunulan Gül, şeref defterini imzaladı. Gül, daha sonra sancak tevcih töreninin yapılacağı stadyuma geçti.

Sancağın alana getirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 15 Mayıs 2012'de Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu bünyesinde teşkil edilen öğrenci alayının tarihçesi ve Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Eyüp Şeker'in özgeçmişi okundu.

Sancak tevcihi için platforma gelen Cumhurbaşkanı Gül, sancağı teslim ederken şunları söyledi:

"Albay Şeker, size ve Jandarma Astsubay Öğrenci Alayı'nın mensuplarına mensuplarına, kutsal bir emaneti, alay sancağınızı tevdi etmek üzere aranızdayım. Bu sancak, yüce Türk milletinin, Alayınızın şerefine emanet ettiği kutsal bir varlıktır. Bu sancak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şeref timsalidir. Türk ordusu, tarihi boyunca dünyaya örnek olacak şekilde sancağını korumuş, onu yüceltmiş ve uğrunda severek binlerce şehit vermiştir. Sizin de onun tertemiz, parlak ve asil rengine leke getirmeyeceğinizden eminim.

Bu sancağı şimdi teslim aldığınız gibi, sizden sonraki komutana da şerefli ve temiz olarak teslim edeceksiniz. Bu kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak size teslim ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun."

Cumhurbaşkanı Gül, sancağı Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Eyüp Şeker'e teslim etti. Sancağı ant içerek teslim alan Albay Şeker'e öğrenciler de eşlik etti.

Gül'ün sancak defterini imzalaması ve öğrencilerin geçişinin ardından tören sona erdi.

Törene İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer davetliler katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Astsubay Öğrenci Alayı'na Sancak Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement