İZTO'da Yeni Dönem Başladı - Son Dakika
Güncel

İZTO'da Yeni Dönem Başladı

İZTO\'da Yeni Dönem Başladı

İZTO yönetim kurulu seçimlerine tek liste ile giren Başkan Adayı Mahmut Özgener, toplam 174 meclis üyesinin 151'inin oyunu alarak Oda'nın 11'inci 'Başkanı' oldu.

14.04.2018 14:21  Güncelleme: 14:23

İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığı için 2 adaylı yarışta, oylamaya 12 saat kala mevcut başkan Ekrem Demirtaş'ın tüm görevlerinden istifa ederek yarıştan çekildiğini açıklamasıyla seçim tek listeyle yapıldı.

İzmir Ticaret Odası Hizmet Binası'nda yapılan seçimde Mahmut Özgener, 174 meclis üyesinin 151'inin oyunu aldı. Seçimde 9 oy boş, 14 oy ise geçersiz çıktı. Oda'nın 11'inci başkanı olan Özgener, sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Özgener, "6 ay önce çıktığımız adaylık sürecinde sona geldik. Bugün "Değişim" arzusunu taşıyan İzmir Ticaret Odası üyelerimiz, sabah erken saatlerden itibaren gelip oylarını kullandı" dedi.

Ekrem Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesini de değerlendiren Özgener, "Seçim sürecinde çok değerli 105 meclis üyemizin lehimize imzalı deglerasyonları sonrasında mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş, tüm görevlerinden istifa ederek, bu yarıştan çekildi. Bu kararını da saygıyla karşılıyorum. Oda'ya 26 yıl boyunca verdiği hizmetler ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunu kentimize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı geldiğini vurgulayan Özgener, "Meclis üyelerimizin teveccühü ile de bugün burada, kent ekonomisine yön verecek "Değişim" başlamış oldu. Bundan sonraki ilk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; tüccarlarımızı, üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir 'Kale' olacak. Ayrıca, görecekleri samimiyet ile aidiyet duygularını arttırarak adeta "İkinci Ev'leri olacak. Artık geçmişi bırakıp geleceğe bakma ve geleceğimizi konuşma zamanı. Herkese eşit mesafede olup her görüşe saygı duyma zamanı. Özetle artık "Değişim" zamanı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İZTO'da Yeni Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement