İzmit Belediyesi Başkan Adayı Sefa Sirmen Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İzmit Belediyesi Başkan Adayı Sefa Sirmen Açıklaması

İzmit Belediyesi Başkan Adayı Sefa Sirmen Açıklaması

İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit Büyükşehir Başkanlığı döneminde tarafından inşa edilen ve yolsuzluk iddialarına konu olan Yuvacık Barajı hakkında “Yargılandık, aklandık, hesabımızı herkese verdik” dedi.

19.01.2014 13:48

İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, İzmit Büyükşehir Başkanlığı döneminde tarafından inşa edilen ve yolsuzluk iddialarına konu olan Yuvacık Barajı hakkında "Yargılandık, aklandık, hesabımızı herkese verdik" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, daha önceki yöneticilik dönemde yapılan Yuvacık Barajı hakkındaki usulsüzlük konuları hakkında projenin başından sonuna gelinen tüm süreçleri kapsayan açıklamalarda bulundu. Yuvacık Barajı'nda düzenlenen ve Kocaeli teşkilatı üyesi yaklaşık 200 partilinin katıldığı açıklamada konuşan Sirmen, "Şuan 8 milyar dolar değerindeki Yuvacık barajının borcu bitti. Baraj Kocaeli halkına armağan olsun" dedi.

Kendi döneminde yapılan ve bir ilk olma özelliği taşıyan barajın maksatlı olarak olumsuz gösterildiğini belirten Sirmen, "Bizim en büyük eserimiz olan Yuvacık Barajı'ndan dolayı yargılandık. Bugünden itibaren Yuvacık belediyenin oldu. Türkiye'de ilk kez bir belediyenin barajı var. Hesabımızı herkese verdik. Türkiye'de ilk kez içme suyuna yönelik yap işlet devret modeli burada uygulandı. Bugün barajın suyu yok. Bunlar maksatlı yapılan çalışmalar. 2006 yılında yine seçim arifesinde barajın kapaklarını açarak suyu boşalttılar. Şimdilerde seçimlere yaklaştığımız günlerde, Sapanca Barajı'ndan su takviyesi yaparak barajı yetersiz gösteriyorlar. Buradan bir yılda 125 milyon metreküp su çekiliyor. Kocaeli'nin ihtiyacı olan su 90 milyon metreküp. Barajın kapasitesi 140 milyon metreküp. Kocaeli'nin başka yerden su almaya ihtiyacı yok. Öyle olsaydı Gökçedere Barajı'nı Yalova'ya vermezlerdi" diye konuştu.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan ise konuşmasında şu mesajları verdi: "Barajın yapıldığı zamanlarda, Kocaeli İstanbul'dan su alıyordu. Sular kesiliyor. Günlerce su gelmiyordu. O dönemde bu projeye çok ihtiyaç vardı. O dönemde Sefa Sirmen kamunun dahi yapamadığı bir barajı yaptı. Ben belediye başkan adayı olduğum zaman barajı kimseye yedirmeyeceğim. Borcu yüksek buluyorlarsa bırakıp gitsinler ben gelince o borcu da öderiz. Bu baraj bugünden itibaren Kocaeli halkına hayırlı olsun" - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmit Belediyesi Başkan Adayı Sefa Sirmen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement