İzmir Ulucaklılar Kırma Eleme Tesisinin 2'nci Fazına Karşı - Son Dakika
Güncel

İzmir Ulucaklılar Kırma Eleme Tesisinin 2'nci Fazına Karşı

İzmir Ulucaklılar Kırma Eleme Tesisinin 2\'nci Fazına Karşı

Ulucaklılar kırma eleme tesisinin 2'nci fazına karşıİZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ulucak Mahallesi yakınına kurulu özel bir işletmeye ait 'kırma eleme tesisine yapılması planlanan 2'nci faz için halka bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

12.05.2016 21:03

Ulucaklılar kırma eleme tesisinin 2'nci fazına karşı

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ulucak Mahallesi yakınına kurulu özel bir işletmeye ait 'kırma eleme tesisine yapılması planlanan 2'nci faz için halka bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü görevlilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, mahalleli projeye karşı olduklarını söyledi.

Ulucak Mahallesi merkezine bir kilometre mesafelik alanda faal halde bulunan kırma eleme tesisinin revizyon projesi için vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 2008'de alınan ÇED raporu doğrultusunda 2 fazdan oluşan tesisin, 1'inci faz kurulumu gerçekleştirilerek yıllık 2 milyon 700 bin ton kapasiteyle çalışmaya başladı. Firmanın 2'nci faz tesisin kurulumunu yapmak istemesi ise bölge halkının tepkisini çekti. Bunun için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tesisisin çalışma şeklini anlatmak için hazır bulunan danışmanlık firması yetkilisine tepki gösteren vatandaşlar, 2'inci faz tesisin kurulmaması için gerekli her türlü yasal haklarını kullanacaklarını dile getirdi.

Ulucak İstiklal Mahallesi Muhtarı Cemal Atakan, faal olan tesise zaten karşı olduklarını, bu yüzden ikinci faz ünitesinin Ulucak halkına büyük zararlar vereceğini ifade etti. Atakan, Bu işe Ulucak halkının rızası yok. Bizlerin doğacak çocuklarını kanser yapmaya kimsenin hakkı yok. Biz bu toplantıyı protesto ediyoruz dedi.

Ulucak sakini Bülent Tanoğlu ise mevcut tesisisin çalışan bir fazının bile Ulucak'ı toz deryasına çevirdiğini, ikinci fazı yapılması durumunda ise mahallenin yaşanamayacak bir hale geleceğini ifade etti. Tanoğlu, Firma, halkı bilinçlendirmek için toplantı düzenlemiş. Bizlere, çevreye hiçbir zararı olmayacak, deniyor. Şu andaki tesisin aynısı yapılacak deniliyor. Mevcut tesisin tozunu zaten çekiyoruz. Bizlere verilen broşürde, tesisin yerleşim birimine olan mesafesi 2.5 kilometre olarak gösterilmiş. Çevreyolunda birçok yapılaşma oluştu. Burayı es geçmişler. Tesis, tarım alanlarına 100 metre mesafede kurulu. Kirazların üzerleri toz. Zeytinler aynı şekilde. Bu halk hem mahsulünü kaybediyor, hem de sağlığını. Firmanın buraya 2'nci faz ünitesinin kurulmaması için gerekli tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. Kimsenin bizlerin sağlığı ile oynamasına izin vermeyiz dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ulucaklılar Kırma Eleme Tesisinin 2'nci Fazına Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement