İzmir Sabriye ve Kızı Ada'ya Bakanlıktan Yardım Eli Sabriye ve Kızı Ada'ya Bakanlıktan Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

İzmir Sabriye ve Kızı Ada'ya Bakanlıktan Yardım Eli Sabriye ve Kızı Ada'ya Bakanlıktan Yardım Eli

İzmir Sabriye ve Kızı Ada\'ya Bakanlıktan Yardım Eli Sabriye ve Kızı Ada\'ya Bakanlıktan Yardım Eli

İzmir'de, 3 yıl önce 15 yaşındayken kaçarak birlikte yaşamaya başladığı ve çocuk sahibi olduğu Sedat Alkan'ın, kendisini kaçırdığı için 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan cezaevine girmesi sonucu 2.5 yaşındaki kızı Ada'yla ortada kalan Sabriye...

14.02.2013 15:30

İzmir'de, 3 yıl önce 15 yaşındayken kaçarak birlikte yaşamaya başladığı ve çocuk sahibi olduğu Sedat Alkan'ın, kendisini kaçırdığı için 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan cezaevine girmesi sonucu 2.5 yaşındaki kızı Ada'yla ortada kalan Sabriye Kaval'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım elini uzattı. Bakanlık görevlileri, Kaval'ın yaşadığı eve gidip durumunu tespit etti, maaş bağlanması veya kendisine iş bulunması için girişimlere başladı.

Bornova İlçesi'nde oturan 18 yaşındaki Sabriye Kaval, 3 yıl önce arkadaş ortamında tanıştığı kaynakçı 27 yaşındaki Sedat Alkan'a kaçtı. Kaval'ın annesi Özlem Civanlar, Alkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Alkan'la ilgili 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Alkan'ın tutuksuz yargılandığı dava sürecinde, anne Civanlar şikayetinden vazgeçti, ayrıca çiftin şu an 2.5 yaşında olan kızları Ada dünyaya geldi. Yargılama sonunda Alkan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve hakkında tutuklama kararı çıktı.

TEMYİZE BAŞVURMAMIŞ

Karar üzerine harekete geçen polis, geçen hafta merdivenden düşünce kolunu kıran ve tedavi gören Alkan'ı, sabah saatlerinde evine yaptığı baskınla gözaltına aldı. Alkan sevk edildiği adliyede tutuklanırken, hakkında çıkan cezayla ilgili Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunulmadığı belirlendi.

Polislerin çocunun babasını evden alıp götürmesiyle şaşkına dönen Sabriye Kaval, tutuklanmasıyla da perişan oldu. Naldöken Mahallesi'ndeki kiracı oldukları evlerinde kızı Ada'yla başbaşa kalan ve ne yapacağını şaşıran genç anne Sabriye Kaval, çocuğunun babasının bir an önce cezaevinden salıverilmesini istedi.

YARDIM ÇAĞRISI DUYULDU

Çocuğu küçük olduğu için kendisinin çalışmasının mümkün olmadığını dile getiren Sabriye Kaval'ın yardım çağrısını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı duydu. Bakanlığın talimatıyla harekete geçen İl Müdürlüğü görevlileri, Sabriye Kaval'ı evinde ziyaret etti, durumunu saptadı. Kaval'ın kızıyla oturduğu evde yapılan görüşmeler kayıt altına alınırken, maaş bağlanması veya kendisine iş bulunması için girişimlere başlandı. Bu konuda hazırlanan rapor, Bakanlığa da gönderildi.

Sesinin duyulmasından memnun kalan Sabriye Kaval, "Devletin yardım elini uzatması çok güzel. Ancak ben kocamın bir an önce tahliye edilmesini istiyorum. Yaşamımız o zaman daha mutlu ve güzel olacak" diye konuştU

FOTOĞRAFLAR

Turaç TOP/ İZMİR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Sabriye ve Kızı Ada'ya Bakanlıktan Yardım Eli Sabriye ve Kızı Ada'ya Bakanlıktan Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement