İzmir Karşıyaka Bir Meydan Daha Kazanıyor - Son Dakika
Güncel

İzmir Karşıyaka Bir Meydan Daha Kazanıyor

İzmir Karşıyaka Bir Meydan Daha Kazanıyor

Karşıyaka Belediyesi'nin kent estetiğini yenilemeye dönük çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor.

21.08.2012 12:29

Karşıyaka Belediyesi'nin kent estetiğini yenilemeye dönük çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde mevcut pazaryeri başka bir yere taşınırken, kazanılacak 7330 metrekarelik alana bir meydan yapılacak.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka'nın meydan sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Cevat Durak, "Özellikle eski yerleşim alanlarımızda meydan düzenlemesi yapacak yer dahi bulamıyoruz. Bu nedenle; elimizdeki her türlü imkanı doğru değerlendirmeye çalışıyoruz. Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki sıkıntıyı da, mevcut pazaryeri alanını imar planına uygun bir başka alana taşıyarak çözdük. İhalesi tamamlanan alanı en kısa zamanda Karşıyaka'ya kazandırmak istiyoruz" dedi. Başkan Durak, Mavişehir'e de "Orada da meydan düzenlemesine en kısa sürede başlayacağız" müjdesini verdi.

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde yapılacak olan meydan düzenlemesinde, alanın merkezinde farklı bir heykel çalışması yer alırken, etrafı da süs havuzu ile renklendirilecek. Zemin parke kaplanırken, çevre düzenlemesi de yapılacak. Alan çevresinde gölgelikler ve oturma bankları, alan içerisinde yeşillendirme çalışmaları ile lavabolar yer alacak. Heykel çevresine ise gölgelik oluşturacak membran yapılacak. - İzmir

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir Karşıyaka Bir Meydan Daha Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement