İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Expo 2020 Adaylığı

İzmir\'in Expo 2020 Adaylığı

Sakız Adası Belediye Başkanı Lambrinudis, Yunanistan Başbakanı Samaras'a gönderdiği mektupta, İzmir'i desteklemesini istedi Lambrinudis: "İzmir'in adaylığıyla ilgili olası bir ret kararı, son yıllarda gelişen iyi komşuluk ilişkilerimize büyük zarar verir"

21.09.2013 14:54

Yunanistan'da, Başbakan Antonis Samaras'ın 27 Kasım'da Paris'te yapılacak EXPO 2020 oylamasında İzmir yerine Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine oy vereceğini açıklaması, Yunan adalarındaki turizm çevrelerinin büyük tepkisine neden oldu.

Yunanlı turizmciler, yaptıkları açıklamalarda, hükümetin bu konudaki kararıyla ilgili itirazlarını dile getirirken, Başbakanlık bürosuna şikayet mektupları gönderilmeye başlandığı bildirildi.

Sakız Adası Belediye Başkanı Polidoras Lambrinudis, Başbakan Samaras'a gönderdiği mektupta, "İzmir'in adaylığıyla ilgili olası bir ret kararının son yıllarda gelişen iyi komşuluk ilişkilerimize büyük zarar verecek" diyerek, böyle bir kararın ayni zamanda yerel pazarın ana güç kaynağını oluşturan turizm için bir felaket olacağını kaydetti.

Kuzey Ege Bölge Başkanı Nasos Yakalis de soruna çözüm bulunması için, Samaras ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'a birer mektup gönderdiği öğrenildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, Samaras'ın EXPO 2020 oylamasında Dubai kentine oy vereceğini açıklamasının ardından İTO Başkanı Demirtaş'ın İzmir'de ekimde yapılması planlanan Türk-Yunan Turizm Forumu'nu iptal etme kararının, Yunan adalarındaki turizmci çevrelerinde büyük endişe yarattığı belirtildi.

Samaras'ın, Dubai'yi destekleme kararından vazgeçmesi için özellikle Kuzey Ege bölgesindeki Yunan turizmcilerin hükümete baskı yaptığı ifade edilen haberlerde, İstanbul'da turizm bürosu açmayı planlayan Yunanistan Turizm Bakanlığının ise sessizlik içerisinde bulunduğu kaydedildi.

Yunanistan Başbakanı Samaras'ın Paris'te yapılacak EXPO 2020 oylamasında İzmir yerine Dubai kentine oy vereceklerini açıklaması üzerine Çeşme Esnaf Odası üyeleri Sakız Adası'nı ziyaret etmişti. Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, Sakız Belediye Başkanı Lambrinudis ve Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Pappas Vasilis ile yaptığı görüşmelerde, Yunanistan'ın bu kararının Ege Bölgesi'nde yarattığı rahatsızlığa dikkati çekerek, destek istemişti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement