İzmir İktisat Kongresi'nin 92. Yılında Sempozyum - Son Dakika
Güncel

İzmir İktisat Kongresi'nin 92. Yılında Sempozyum

İzmir İktisat Kongresi\'nin 92. Yılında Sempozyum

İzmir İktisat Kongresi'nin 92'nci yıl dönümü nedeniyle İzmir'i Sevenler Platformu (İZSEV) tarafından, 1923 İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu düzenlendi.

18.02.2015 13:18

İzmir İktisat Kongresi'nin 92'nci yıl dönümü nedeniyle İzmir'i Sevenler Platformu (İZSEV) tarafından, 1923 İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu düzenlendi. Turizm konulu sempozyuma katılan, alanında uzman bilim insanı ve akademisyenler, İzmir turizminin geliştirilmesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

İzmir Ticaret Odası'nda İZSEV tarafından, 17 Şubat- 4 Mart 1923'te toplanan İzmir İktisat Kongresi'nin 92. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen sempozyumun konusunu turizm oluşturdu. Açılış konuşmasını yapan ve o dönem çekilen bazı fotoğrafları gösteren İZSEV Başkanı Sancar Maruflu, "Kongrenin yapıldığı han şu anda yok, yıkıldı, yapılacaktı ama yapılamadı. Araya 12 Eylül darbesi girdi İhsan Alyanak'ın projeleri o dönem rafa kalktı. Kongrenin yapılacağı dönemde İzmir soğuk. Hatta soğuk nedeniyle kongre 1 hafta kadar erteleniyor. Korkunç soğuk var. Bugün olmayan han odun ve kömür sobalarıyla ısıtılıyor. Atatürk'ün talimatıyla halılar ve el dokumalarıyla iç kısım düzenleniyor. Benim mesleğim stratejik halkla ilişkiler organizasyon, öyle bir organizasyon örneğiyle karşı karşıyayız ki Atatürk bu toplantıya katılacak herkesin salondaki yerini belirlemiş. Kusursuz bir toplantı düzenleniyor İzmir'de. Atatürk büyük bir deha, elbette bunu yalnız yapmıyor. Çok sağlam bir ekip var. Bu kongre hazırlandığı dönemde Lozan görüşmeleri de devam ediyor. Atatürk bir mesaj veriyor, 'Siz istediğiniz kadar bizi oyalayın ama biz yeni bir devlet kuruyoruz. Bu devletin hazırlıklarını İzmir'de yapıyoruz. Bin 135 delege, 2 bin küsur kişi izliyor, bunların içinde yabancılar da var. Kongre 6 Mart'a kadar devam ediyor, her gün yeni mesajlar veriliyor" dedi.

Konuşmanın ardından Maruflu, sempozyuma katılanlara madalya ve teşekkür belgesi verdi. Temelini, "Turizm Sağlık Kentleşme" konularının oluşturduğu sempozyumun bugünkü bölümünde 2 oturum yapılacak. Mahmut Esat Bozkurt oturumunda, 'İzmir ve sağlık turizmi' ile ilgili bilgiler aktarılacak. İsmet İnönü oturumunda ise 'İzmir Enternasyonel Fuarı ve Kültürpark- Fuar İzmir' konuları ele alınacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir İktisat Kongresi'nin 92. Yılında Sempozyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement