İzmir Gelecek Nesillere Nefes Verecek - Son Dakika
Güncel

İzmir Gelecek Nesillere Nefes Verecek

İzmir Gelecek Nesillere Nefes Verecek

Proje Ağustos ayında hayata geçiyor.

09.07.2012 13:29

İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme Derneği (İZBA), Avrasya Gazetesi ve bir grup doğal yaşam destekçisi yazar ve farklı meslek gruplarının önderlerinin birlikte başlattıkları kısa adı "Organik Komşum Olur Musun?" olan: "Doğa ve Doğal Yaşamı Koru Organik Hayatla Bütünleş. Birgün Sende Muhtaç Olmadan Çok Geç Kalmadan; GELECEK NESİLLERE BİR NEFES VER" projesi Ağustos ayında hayata geçiyor.

Proje içeriğine göre; İnsanların her geçen gün bozdukları doğada kaybeden taraf sadece bitkiler ve hayvanlar değil, insanlığın kendisi ve gelecek nesilleri. Bu noktadan hareketle insanlara çevre koruma bilincini, doğadaki diğer yaşama saygı duymayı ve diğer türlerin korunmasının gerekliliği ile kendilerine miras bırakılan doğanın gelecek nesillere tüketilmeden ve bozulmadan miras bırakmalarının gerekliliği yarı doğal ortamda yapılacak etkinliklerle yaşatılarak dikkatlerine sunulacak.

HOBİ BAHÇELERİ KURULUYOR

Projeyi yürüten İZBA Başkanı Gazeteci Nihat Sözeri, Proje Genel Koordinatörü Aydın Yıldırım, yazarlar Eda Lortlar ve Zeynep Batımor'un konuyla ilgili yaptıkları ortak açıklama şöyle;

"İzmirlilere doğa ve doğal yaşamı korumaları ile organik tarım yapmaları sayesinde kendi nesilleri ve diğer canlıların daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinin mümkün olacağını, stresten uzak doğa ortamıyla bütünleşmenin kendilerine sayısız yararlar sağlayacağını hatırlatacağız. Özellikle ata topraklarına gitme fırsatı bulamayan her meslekten bayan ve erkek genç nesillere ve günlerini kahve köşelerinde geçiren emeklilere atalarının usulüyle organik ürünlerin nasıl yetiştirildiğini anlatmak, hatırlatmak, uygulatmak ve yaşatarak göstermek istiyoruz.

Öteyandan doğa ve doğal yaşamın insan eliyle yok edildiğine ve bu gidişata seyirci kalınmaması gerektiğine tüm İzmirlilerin dikkatini çekeceğiz. Doğa ve doğal yaşamı hayatından çıkarmış, doğa ve doğal yaşama yabancılaşmış şehir insanına doğanın bir parçası olması gerektiğini, aksi halde gelecek nesillere hiç bir şey bırakamayacağını, hızla yok olan doğa ve doğal yaşamın kaderini tersine çevirmek için önlemini gecikmeden alması gerektiğini ve apartmanların arkasında kalan doğa ve doğal yaşamın aslında çok yakınında olduğunu hatırlatmak, göstermek istiyoruz.

Bu harekete ışık tutmak ve insanların ilgisini çekmek amacıyla Menderes Dereköy Mahallesi'nde yarı doğal ortamda uygulamalar yapılabilecek hobi bahçeleri kuruyoruz, ağaçlar dikiyoruz, organik tarım yapıyoruz ve İzmirlileri bu projeyi birlikte yürütmek için işbirliğine çağırıyoruz..."

MUHTEŞEM AÇILIŞ 31 AĞUSTOS 2012'DE

Projenin hayata geçmesi için geçen 4 yıl boyunca yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Tamamı 10 yıl sürmesi beklenen projenin startı 31 Ağustos 2012 günü uygulama alanı olarak seçilen Menderes'in Dereköy Mahallesi'nde bulunan İZBA ve Avrasya Gazetesi Yarı Doğal Etkinlik Alanı'nda verilecek. Doğa ve doğal yaşamın özünü anlatan programların yapılacağı açılışta, THM sanatçısı Kader ve TSM'nin kadife sesli sanatçısı Zekai Tunca'nın müzik ziyafeti eşliğinde, çeşitli gösteriler ve tamamı doğal yiyeceklerden oluşacak zengin mönülü tanıtıcı bir akşam yemeği düzenlenecek. Aynı gece hazırlanan 60 hobi bahçesi sahiplerine teslim edilecek ve projenin ilk bölümü başlamış olacak. Projenin ikinci bölümü ise 2013 yılı Mart ayının ortalarında daha çok hobi bahçesi kuruluşuyla yine Menderes bölgesinde gerçekleştirilecek. Projenin Menderes bölgesine maddi ve tanıtım açısından çok yararlar sağlayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Gelecek Nesillere Nefes Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement