İzmir'deki Cinayet - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Cinayet

İzmir\'deki Cinayet

Boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Ferdane Çöl davasında tanıklar dinlendi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı.

10.02.2014 16:15

İzmir'de Ferdane Çöl'ün boşanmak istediği kocası tarafından öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar B.İ ve İ.M, Ferdane Çöl'ün ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşaviri Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Avukatı Çağla Deniz ile platform yöneticisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Duruşmada, tanıklar dinlendi.

Maktulün ağabeyi Cengiz Maviş, sanık B.İ'nin evinin önüne gelerek kız kardeşini öldürteceğini söylediği, sanık Sedat Çöl'e de "Ferdane seninle barışırsa Ferdane'yi öldür" dediğini, aralarında tartışma yaşanmasının ardından gittiklerini, daha sonra 8-10 kişiyle geri geldiklerini belirterek, amaçlarının kız kardeşini öldürmek olduğunu, aralarında çıkan arbedede kendisinin sırtından yaralandığını, bu konuda açılan davanın sürdüğünü anlattı.

Kız kardeşinin B.İ'nin talimatıyla öldürüldüğünü ileri süren Maviş, "Ben olmasaydım, o anda Ferdane'yi öldüreceklerdi. Daha sonra bir suçtan cezaevine girdim, savcılığa defalarca mektup gönderdim, kız kardeşimin öldürüleceği hususunda. Cezaevine girdiğimde kardeşim korumasız kaldığı için öldürüldü" dedi.

Maktulün kuzeni Ümmühan Maviş, olay günü Ferdane ile Sedat Çöl'ün evine gittiğini, evin ışıklarının yandığını, pencereden baktığında Ferdane, Sedat ve tutuksuz sanık M.Ç'nin evde olduğunu, M.Ç'nin elinde bira şişesinin bulunduğunu ve üçü arasında tartışma yaşandığını gördüğünü, zile basmasına rağmen kapıyı açan olmadığını, daha sonra Ferdane'nin öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanık avukatının müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığına dair yeni rapor alınması talebinin reddine karar verip duruşmayı erteledi.

Platformun basın açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde, öldürülen Ferdane Çöl'ün babası Fikret Maviş, annesi Suna Maviş ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Platform Sözcüsü Senem Deniz Kural, Ferdane Çöl'ün davasının iki yıldan daha uzun bir süredir devam ettiğini, adaletin gecikmesinin öldürülen kadınların değil, katillerin ve tutuklu yargılanan sanıkların lehine olduğunu söyledi.

Ocak ayında Türkiye'de 27 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Kural, "Öldürülen 27 kadının yüzde 44'ü kendi hayatına karar vermek istediği için, yüzde 26'sı ise ayrılmak veya boşanmak istediği için öldürüldü. Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, hükümetin süregelen kadın düşmanı geleneğini bozmamaya devam ediyor. 14 yaşındaki Kader'in ölümü ardından çocuk yaşta evlilikleri 'masumane' bulduğunu belirtmiştir. Bir kez daha soruyoruz, 27 kadının öldürülmesi de sizce masumane mi? Bu artış tesadüfi değerlendirilebilir mi?" dedi.

Olay

Bornova ilçesinde 13 Ekim 2011'de meydana gelen olayda, Ferdane Çöl boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Çöl hakkında "kasten adam öldürmek", tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ile "suça sürüklenen çocuk" M.Ç hakkında da "azmettirme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement