İzmir Dans Gösterisi Ayna Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

İzmir Dans Gösterisi Ayna Beğeni Topladı

İngiltere'deki Roehampton Üniversitesi Dans Bölümü'nden mezun olan Ceyda Tanc'ın koreograflığını yaptığı AYNA isimli dans gösterisi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

28.10.2017 09:47

İngiltere'deki Roehampton Üniversitesi Dans Bölümü'nden mezun olan Ceyda Tanc'ın koreograflığını yaptığı AYNA isimli dans gösterisi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 kişinin izlediği gösteri, beğeni topladı. Türk olan babası ile okullarına gelen Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin'in yönlendirmesiyle geldiği İzmir'de, Türk halk oyunlarıyla tanışan koreograf Ceyda Tanc'ın hazırladığı ve modern dans ile Türk halk oyunları figürlerinin sentezlendiği dans gösterisi AYNA, İzmir'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Saat 20.00'de başlayan ve büyük beğeni toplayan gösteriye, Etnografya Müzesi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Başkanı Filiz Eczacıbaşı, Ege Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Erhan Eser ile çok sayıda davetli katıldı.

İngiliz dansçılar Gemma Shrubb (27), Georgia Godfrey (27), Hayley Ovens (28), Chloe Mead (26) ve Charlotte Wood (24) tarafından 2 bölüm halinde sergilenen gösteride, erkek dans figürleri kadın vücudu kullanılarak sergilendi.

Roehampton Üniversitesi tarafından Kraliyet Müzik Akademisi yüksek lisans öğrencilerine ders vermek üzere yetkilendirilen Ceyda Tanc yaklaşık 3 yıl önce de bir ekiple Türkiye'ye geldiklerini belirterek, İstanbul, Muğla ve İzmir'de toplam 10 gösteri gerçekleştirdik. Türk halk oyunları motifleriyle modern dansı kombin ederek yeni bir stil yaratmak istedim. Özellikle zeybek figürlerinden gerçekten etkilendim, gösterinin temelinde o var. Gösterinin ilk bölümüne 6 ayda, ikinci bölümüne 1 ayda hazırlandık. Türk kültürüyle gerçekten güçlü bir bağım var ve bunu dansta da kullanmak istedim dedi.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren gösteri, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

İzmir Dans Gösterisi Ayna Beğeni Topladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Dans Gösterisi Ayna Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement