Izmir Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Izmir Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı

Izmir Cumhuriyet Bayramı\'nın 93\'üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yılı coşkuyla kutlandıABD uyardı, İzmirli dinlemediİZMİR'de Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

29.10.2016 14:25

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yılı coşkuyla kutlandı

ABD uyardı, İzmirli dinlemedi

İZMİR'de Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. Coşkulu kutlama öncesinde ABD Büyükelçiliği'nin kentte saldırı olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlarını uyarmasına rağmen İzmirliler, geçen yılların aksine yoğun bir katılım gösterdi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız konuşmasında milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, 15 Temmuz benzeri olaylar için uyanık olunmasını istedi.

Kentte, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 10.00'da İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in, Valilik makamında tebrikleri kabul etmeleriyle başladı. Kutlamalar Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Vali Ayyıldız, Başkan Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Recep, üstü açık araç üzerinde tören alanını dolaşıp vatandaşları el sallayarak selamladı ve bayramlarını kutladı. Bu arada halk oyunları ekipleri de zeybek oynadı.Kutlamalarda, protokol ve askeri üyelerin yanı sıra AK Parti ve CHP'nin İzmir milletvekilleri de hazır bulundu.

"CUMHURİYET, ÇALIŞMAK YÜKSELMEK, ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNE ULAŞMAK, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK RUHU DEMEKTİR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Erol Ayyıldız, kürsüye çıktı. Konuşmasında milli birlik ve beraberlikten bahseden Erol Ayyıldız, 'Cumhuriyet ve vatanımız, ödün vermeden korumamız, yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak, Türk milleti olarak hepimiz için milli bir görevdir. Sevgili gençler Cumhuriyet, çalışmak yükselmek, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, milli birlik ve beraberlik ruhu demektir. Bu vatanı sizlere emanet eden Atatürk'ün gösterdiği yolda, hiçbir kötü düşüncenin oyununa gelmeyerek bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi, sonsuza değin muhafaza ve müdahale edeceğinize yürekten inanıyorum" dedi. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Vali Erol Ayyıldız, 'Adeta ölümü göze alan milyonlarca vatandaşımızın sokakları ve meydanları doldurarak ülkemizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainlerini hezimete uğrattığı o şanlı mücadeleyi gördük. Devlet ve millet olarak 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz etmeliyiz. Sadece bu ihaneti gerçekleştiren FETÖ değil onların arkalarındaki güçleri onları harekete geçiren saikleri de çok iyi değerlendirmeliyiz. Yıkıcı bölücü tehditlere karşı daime uyanık ve hazır olmalıyız" dedi. Vali Erol Ayyıldız'dan sonra Nevvar Salih İşgören Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Üzer, 'Atatürk ve Cumhuriyetö şiirini okudu. Aynı okul öğrencisi Onur Yiğit'te, 'Türkiye Cumhuriyeti" şiirini okudu. Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu'da, zeybek gösterisini sundu. Kutlamalar geçit töreniyle son buldu. Bu arada, tören sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na tepki gösteren bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin engelli olduğu, öğrenildi.

HAVADANA KARADAN VE DENİZDEN ÖNLEM ALINDI

Bu arada kutlama öncesinde geçen Perşembe akşamı, ABD Büyükelçiliği'nin kentte saldırı olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlarını uyarması, vatandaşlar arasında da tedirginlik yaratmıştı. Ancak bu uyarılara rağmen İzmirliler, geçen yılların aksine kutlamaya yoğun bir katılım gösterdi. Çok sayıda İzmirli çocukları ve aileleriyle, Cumhuriyet Meydanı'na geldi, gösterileri ve geçit törenine katılanları coşkuyla alkışladı. Tören alanı olarak kullanılan Cumhuriyet Meydanı'nın kordonboyu'na çıkan sokaklar demir bariyerlerle kapatıldı. Tören alanına girenlerin üstleri ve çantaları kontrol edildi. Helikopterler tören boyunca havada uçarak, deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri denizde önlem aldı. Binaların çatılarına özel hareket timleri yerleştirildi. Konuşmaların ardından geçit töreni başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement