İzmir Bayramda Acı Buluşma - Son Dakika
Güncel

İzmir Bayramda Acı Buluşma

İzmir Bayramda Acı Buluşma

İzmir'de, arife günü şehit aileleri, Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

11.09.2016 17:37

İzmir'de, arife günü şehit aileleri, Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Bayram öncesi şehitlerine koşan İzmirliler, acılarını ilk günkü gibi yaşadı. Zülfü Aslan şehit oğlunun mezarındaki çiçekleri kendi elleriyle dikip adeta onu bayrama hazırladı. Koruculuk yaptığı sırada gazi olan Mehmet Kaya da, şehit oğlunun mezarı başında dökerken "14 çocuğum var, hepsi vatana kurban olsun" dedi.

Kurban Bayramı arife günü, şehit aileleri ilk önce teröre kurban verdikleri yakınlarının bayramlarını kutlamak için Kadifekale Şehitliği'ne gitti. Aileler, şehitlerinin mezarlarını temizledi, ektikleri çiçekleri suladı, bakımlarını yaptı. İlk günkü acılarını yeniden yaşayan şehit yakınları, mezarların başında da Kuran okuyup, dua etti. 2013 yılının Aralık ayında, İzmir Alaybey Tershanesi'nde römorkörün batması sonucu şehit olan 10 askerden Yavuz Aslan'ın mezarını babası Zülfü Aslan ve annesi Neşe Aslan, ziyaret etti. İçlerine gömdükleri acıları gözyaşına dönen anne ve baba, çocuklarının mezarının üzerindeki eski çiçekleri söküp yerine yenilerini dikti. Şehit oğullarının mezarını, bayrama hazırladı. Zülfü Aslan, oğlunun şehit olduğu kazının davasının halen sonuçlanmadığını, biran önce sorumluların cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

BABA GAZİ OĞLU ŞEHİT

Mardin'de koruculuk yaptığı sırada 1989 yılında mayın patlaması sonucu gazi olan baba Mehmet Kaya da, 2014 yılının Aralık ayında Hatay'da Suriye'den açılan ateş sonucu şehit olan oğlu Taner Kaya'nın mezarını ziyaret etti. Mehmet Kaya, 'Benim de oğlumun da bayrağımızda bir damla kanı var. Benim 14 çocuğum var hepsi de vatana kurban olsun" dedi.

MEZARLARI SİLAH ARKADAŞLARI ZİYARETE HAZIRLADI

Arife günü ve Kurban Bayramı boyunca ziyaretleri göz önünde bulunduran şehitliğin bakımından sorumlu askerler, hummalı bir çalışma içine girdi. Askerler şehit silah arkadaşlarının mezarlarındaki çiçekleri temizledi, etraflarında bulunan kurumuş yaprakları ve dalları süpürdü, ziyarete hazır hale getirdi. Askerlerin belli aralıklarla, yakınlarınca ekilen çiçeklerin kurumaması ve temiz kalmaları için mezarların tüm bakımlarını yaptıkları da öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bayramda Acı Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement