İzmir Başkandan Hem Özür Hem Destek - Son Dakika
Güncel

İzmir Başkandan Hem Özür Hem Destek

İzmir'de, sokakta yaptığı pandomim gösterisinden sonra zabıtanın önce 82 TL ceza yazdığı 5 yıl sonra da hakkında haciz uygulaması başlatılmasıyla gündeme gelen sanatçı İlker Kılıçer'e, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'dan destek geldi.

03.11.2017 11:37

İzmir'de, sokakta yaptığı pandomim gösterisinden sonra zabıtanın önce 82 TL ceza yazdığı 5 yıl sonra da hakkında haciz uygulaması başlatılmasıyla gündeme gelen sanatçı İlker Kılıçer'e, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'dan destek geldi. Kılıçer'i makamında kabul eden Akpınar, ceza kendisinden önce yazılmış olsa da yapılan uygulamadan dolayı özür diledi, ardından da bu tür gösteriler için belli alanlar belirleyeceklerini, buralarda herkesin özgürce sanatını yapabileceğini söyledi.

Karşıyaka Çarşısı'nda 'sessiz sanat' olarak bilinen pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer'e bu sırada müzik setinden çaldığı müzikle gürültü yapıp, çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle zabıta görevlileri, Kabahatlar Kanunu kapsamında 2012 yılının Nisan ayında 82 TL para cezası uyguladı. Sessiz sanatına aldığı gürültü cezasıyla büyük yankı uyandıran İlker Kılıçer, sanatına yapılmış saygısızlık olarak değerlendirdiği için 82 TL olan cezayı ödemedi. Kararı protesto etti. Ancak aradan geçen 5 yıl sonunda, önceki Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cevat Durak zamanında yazılan cezayı ödemediği gerekçesiyle, Karşıyaka Belediyesi Mali Hizmetler müdürlüğü İlker Kılıçer hakkında haciz işlemi başlattı.

CEZAYI ÖDEDİ, MAKAMINDA AĞIRLADI

Konunun gündeme gelmesiyle olaydan haberdar olan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, önce para cezasını kendi cebinden ödedi. Ardından da Sanatçı İlker Kılıçer'i makamında kabul etti. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını söyleyen Akpınar, ceza kendisinden önce yazılmış olsa da yapılan uygulamadan dolayı özür diledi. Akpınar, Bu tür sanatlar içini belli alanlar belirleyeceğiz. Zaten bu alanlar vardı. Bunları daha da geliştireceğiz. Sanatlarını icra etmek isteyenler, burada özgürce bunu yapacaklar. Belediye ve şahsım olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğim dedi. Akpınar ayrıca, belediyenin organizasyonlarında İlker Kılıçer'in de görev alıp sanatını çocuklara daha iyi göstermesini de istedi. Kılıçer de, cezayı sanatına saygısızlık yapıldığı için ödemediğini ancak konunun gündeme gelmesinden sonra Belediye Başkanı'nın kendisini arayıp destek olmasından memnuniyet duyduğunu, artık gönül rahatlığıyla Karşıyaka'da sokak gösterilerini yapabileceğini söyledi.

İzmir Başkandan Hem Özür Hem Destek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Başkandan Hem Özür Hem Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement