İzleme Komisyonuna Askerler Su Verdi - Son Dakika
Güncel

İzleme Komisyonuna Askerler Su Verdi

İzleme Komisyonuna Askerler Su Verdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kurulan izleme komisyonu üyeleri, Dağlıca Bölgesindeki Rahmo Tepesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

12.06.2013 19:08  Güncelleme: 10:49

PKK'lıların çekilmeye başlamasının ardından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kurulan izleme komisyonu üyeleri, Dağlıca Bölgesindeki Rahmo Tepesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 2 kilometre yol yürüyen ekibe, askerler su ikramında bulundu.

PKK'lıların yurtdışına çıkışını izlemek için oluşturulan, aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP Parti Meclisi üyesi Abidin Eniş, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu 60 kişilik ekip, Dağlıca bölgesindeki 2 bin 600 rakımlı RahmoTepesi'ne doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 kilometre yol giden heyete askerler su ikramında bulunurken, 6 kişilik ekipte askeri yetkililerle de bir saat görüşme yaptı.

Daha sonra askerlerin bulunduğu yerde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken ekip, askeri yetkililerle yaptıkları görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ASKERDEN MAYIN UYARISI

BDP Parti Meclisi üyesi Abidin Eniş, askerine bölgenin mayınlı olduğunu ve dikkatli olmaları gerektiğini söylediğini anlattı. Geldikleri yerde kaygılandıklarını dile getiren Eniş, "Burada kaygı verici bir durumla karşılaştık. Bu dağda askerler konuşlanmış. Her dağda, tepede asker ve karakol konumlanıyor. Bundan rahatsız oluyoruz ve bunu kabul etmeyeceğiz" dedi:

Abidin Eniş, bölgede kalacaklarını ve her gün gruplar halinde karakolları ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi. - Hakkari/ Yüksekova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzleme Komisyonuna Askerler Su Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement