İzban'ın Kapasitesi Yüzde 30 Arttı - Son Dakika
Güncel

İzban'ın Kapasitesi Yüzde 30 Arttı

İzban\'ın Kapasitesi Yüzde 30 Arttı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Alsancak Garı'nda, Aliağa- Cumaovası arasında işleyen banliyö setlerine ilave olarak TCDD'ye ait 10 banliyö setinin İZBAN'a teslim törenine katıldı.

18.08.2011 18:40

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Alsancak Garı'nda, Aliağa- Cumaovası arasında işleyen banliyö setlerine ilave olarak TCDD'ye ait 10 banliyö setinin İZBAN'a teslim törenine katıldı. Törende, babasının rahatsızlığı nedeniyle memleketi Tokat'a giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerine Başkanvekili Sırrı Aydoğan hazır bulundu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sefer sayılarının az olması ve yoğunluktan kaynaklanan şikayetler üzerine Devlet Demiryolları'nda az kullanılmış 10 vagon setini İZBAN'a teslim ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İZBAN'la kuzey- güney aksında ulaşım oldukça rahatlamış ve kolaylaşmıştır. Bu sistemin yıllık 200 milyon yolcu taşımak amacıyla yapıldı. 6 Mart'ta açıldı ve bugüne kadar 25 milyon yolcu oldu. Gidişat iyi, günde 120 bin yolcuya çıkmışız. Seçim öncesi dolaşırken halkın hatla ilgili görüşlerini aldık. Genel olarak beğenilmekle birlikte 'araçlar yetersiz, sıkışık oluyor. Sefer sayıları arttırılsın' dendi. Tren seti sayısını artırmak kolay bir iş değil. İZBAN yeni bir sipariş verme aşamasında ihaleye çıktı. Her şey yolunda giderse üç yıl sonra vagonları teslim alacaklar. Ama üç yıl İzmirli bekleyemez. Arkadaşlara 'bir formül bulun' dedik. TCDD az kullandıkları hatlardaki yedek araçlardan 10 setlik paket yaptı ve İZBAN'a verdi. Bu, kapasitenin yüzde 30 artması demek" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ AY TORBALI'YA KAZMA VURULACAK

Bakan Yıldırım, İZBAN'ın hedef büyüttüğünü Torbalı ve Bergama'ya kadar ulaşacağını belirterek, "Devlet Demiryolları Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar olan hattın ihalesini yaptı. Önümüzdeki ay oraya ilk kazma vurulacak. O hat çift hatta dönüştürülecek, banliyö standardına dönüştürülecek. Kuzeydede Aliağa'dan Bergama'ya uzatılmış olacak. İZBAN projesi en kuzeyden en güneye kadar bir aksı besleyecek bir büyüklüğe güce ulaşacak. Gelecek demiryollarında, raylı sistemde. Bu işbirliği bazı şehirlerin de dikkatini çekti onlar da aynı projeyi yapmak istiyorlar. Eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek yerel yönetimde ve ülke çapında vatandaşımızın konforunu artırmak seyahate eziyetten eğlence ve zevke dönüştürmek için her türlü çalışmayı yapmak amacıyla dokuz yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Her ay İzmir'le ilgili yeni bir hizmet ve projenin başlangıcını yapacağız buna kararlıyız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırır Aydoğan ise, Bakan Yıldırım'dan en geç Eylül ayına kadar, üçer vagondan olluşan bu setlere ek olarak 10 set daha istedi.

Bakan Yıldırım, Alsancak Garı'ndan trene binerek Karşıyaka'da indi, vagonları ve seyahat konforunu test etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'nu da makamında ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzban'ın Kapasitesi Yüzde 30 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement