İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu - Son Dakika
Güncel

İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'da Büyükşehir Belediye Başkan adayının, MHP kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş olduğunu açıkladı. Akşener, ''GİK topladım ben, 'Adana'da Ayyüce Hanım'ı aday edeceğim' dedim ve basından duydu. 'Adana'ya hizmet benim için bir şereftir' dedi ve tartışmadı. Ayyüce Türkeş Taş göreceksiniz Adana'nın bu dönemdeki büyükşehir belediye başkanı olacak.'' ifadelerini kullandı.

11.01.2024 16:30  Güncelleme: 20:20

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'da büyükşehir belediye başkanı adayının Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş olduğunu açıkladı.

AKŞENER'İN MANİSA'DAN SONRAKİ DURAĞI ADANA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri için başlattığı il gezilerine devam ediyor. Geçtiğimiz salı günü Manisa'yı ziyaret eden Akşener bugün Adana'ya geldi. İYİ Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akşener, "Uzun bir zamandır il teşkilatlarımızı gezemedim. Çünkü Covid vardı. Bugün Adana İl Başkanlığındayız. Tarif edilemez duyguların karşılığı" dedi.

İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Bebediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu

İYİ PARTİ'NİN ADANA ADAYI AYYÜCE TÜRKEŞ

Akşener, İl Başkanlığında partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş olduğunu açıkladı. Akşener şunları söyledi: "İki kadının arasında olmak harika bir duygu. Adana'nın Büyük Şehir Belediye Başkanını ve diğer ilçelerimizin belediye başkan adaylarını kamuoyuna ilan edeceğiz.

İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Bebediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu
Meral Akşener- Ayyüce Türkeş Taş

Ayyüce Hanım'ın bir özelliği var. Adana'nın da bir özelliği var. Adana rahmetli başbuğumuzun şehri. Türkiye'de rahmetli başbuğumuza yanlışlıklar yapılırken, onun hakkında kurduğu yapının hakkında tezviratlar yapılırken, kötülükler yapılırken Adana rahmetli başbuğumuzu bağrına basmış ve onu milletvekili seçmiş bir ilimiz. Benim gözüm kadim başbuğun şehridir Adana.

"AYYÜCE TÜRKEŞ BABASININ BUGÜNKÜ TEMSİLCİSİ"

Dün akşam beraberdik, sordum 'kızım ben seni kaç yaşından beri tanıyorum' diye, 16 ile 17 arasında anlaşamadık ama o yaştan beri tanıdığım, mücadelecilik ruhuyla, babasının bugünkü temsilcisi olan bir kızımız, bir kardeşimiz siyasetçi. Ben Ayyüce Hanım'ı partimize katmak için aradığımda İstanbul veya Ankara'yı sorabilirdi. Meşhur insanların tümü bana bunu sordular. Çünkü büyükşehirlerde çok fazla gayret etmeden seçilirsin.

İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Bebediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu

Adana büyük bir şehrimiz ama günün sonunda Adana'da siyasi alan ve seçmen sonuçta birbirini tanıyan ve kimin kim olduğuna dair fikri olan ve her seçmene, her muhtara, her bir kadına ulaşılması gereken bir şehrimizdir. 'Adana'dan aday etmek istiyorum seni' dediğimde 10 dakikalık muhtemelen annesine bir bilgi verdi, 10 dakika sonra 'şu saatte uçağa binip geliyorum' dedi.

"ADAY OLDUĞUNU BASINDAN DUYDU"

Ayyüce Hanım aynı zamanda babasından öğrendiği, vazifeye koşmak, vazifeden kaçmamak şiarının da canlı temsilcisidir. Türkiye'de yoktu şu süreçte bazı çalışmalar yaptık ve önde çıktı. O yoktu biliyor musunuz GİK topladım ben, 'Adana'da Ayyüce Hanım'ı aday edeceğim' dedim ve basından duydu.

'Adana'ya hizmet benim için bir şereftir' dedi ve tartışmadı. Ayyüce Türkeş Taş göreceksiniz Adana'nın bu dönemdeki büyükşehir belediye başkanı olacak. Belediye başkanlığı gibi ağır bir sorumluluk, ağır bir görev seni bekliyor. Seçileceğine Allah şahit kalpten inanıyorum. İki kadının el ele verip bu işi başaracaklarına inancım tamdır."

İYİ Parti\'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement