İvazpaşa’ya Yakışan Düzenleme - Son Dakika
Güncel

İvazpaşa’ya Yakışan Düzenleme

İvazpaşa’ya Yakışan Düzenleme

Osmangazi Belediyesi, Tarihi Çarşının En Kalabalık Bölgesinde Yer Alan İvazpaşa Camii'nin Şadırvan, Çay Ocağı Ve Çevre Düzenlemesini Renkli Bir Törenle Hizmete Açtı.

20.05.2011 18:45  Güncelleme: 18:47

Osmangazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanında sürdürdüğü camiİ restorasyon ve çevre düzenlemelerine bir yenisini daha ekledi. Tarihi çarşı bölgesinde birbirinden önemli projeleri eş zamanlı yürüten Osmangazi Belediyesi, özel konumuyla büyük bir öneme sahip olan İvazpaşa Camii'ni restorasyon çalışmalarının ardından hak değere kavuşturdu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İvazpaşa Camii'nde yapılan düzenlemelerin ardından cemaatle ilk Cuma namazını kıldı. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törene; Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Ak Parti Bursa Milletvekili Adaylarından Fahrettin Keskin ve Mahmur Turunç'un yanı sıra, meclis üyeleri, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Çarşı Dünya Markası Olacak

"Osmangazi Belediyesi geçmişine sahip çıkıyor, tarihi değerleri bugüne taşıyor, geleceğe yatırım yapıyor" diyen Başkan Mustafa Dündar " Osmanlı'nın kuruluş felsefesinin doğduğu bu topraklarda her döneme ait çok değerli eserler var, belediye olarak bizler de sahip olduğumuz bu kültürü yaşatmaya ve geleceğe emanet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin çarşı bölgesinde dokunmadık yer bırakmayacağını söyleyen Dündar, Ertaş, Bakırcılar Çarşısı, Nilüfer Köylü Pazarı, Yorgancılar Cephe Restorasyonunu da bu ay içinde hizmete açacağız. Hedefimiz çarşımızı hak ettiğe değere kavuşturmak" dedi.

Tarihe yatırımın kent ekonomisine de katkı sağladığına dikkat çeken Dündar "Değerlerimize sahip çıkma noktasında Osmangazi Belediyesi marka olmuş bir belediye.

Kentimizin tarihi mirasına sahip çıkarak da bu bölgeyi Türkiye değil, dünya standartlarında bir değere kavuşturacağız" dedi.

Tören cami, hocasının yaptığı dualar eşliğinde gerçekleştirilirken, İvazpaşa Camii'ne tarihi dokuya uygun 28 metrekarelik bir şadırvan ve 190 metrekarelik bir çevre düzenlemesi kazandırılmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İvazpaşa’ya Yakışan Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement