İthal Öğretmen ve Ygs Protestosu - Son Dakika
Güncel

İthal Öğretmen ve Ygs Protestosu

İthal Öğretmen ve Ygs Protestosu

Balıkesir'de Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları, 'ithal öğretmen projesi' ile YGS şifre iddialarını protesto etti.

07.04.2011 12:05

Balıkesir'de Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları, 'ithal öğretmen projesi' ile YGS şifre iddialarını protesto etti.

Yeşilli Meydanı'nda düzenlenen eyleme, CHP Balıkesir İl ve ilçe örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), TKP, EMEP, Türkiş'e bağlı sendikalar, Atanamayan Öğretmenler Platformu destek verdi. Eylemde 'Ne zaman utanacaksınız', 'İthal öğretmene hayır', 'Angus'unu da gördük', 'Ünal Yarımağan neden konuşamıyor', 'Sistem patladı şifre kırıldı' ve 'Gün gelecek YÖK gidecek' yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Bahri Mercan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'İngilizce öğretmenlerinin yeterli olamadığı' gerekçesiyle ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkelerden, yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda 40 bin öğretmen getirmeyi planladığını hatırlattı. Mercan, şöyle dedi:

"Bakanlık Fatih Projesi kapsamında okulları akıllı tahtalarla donatacaklarını belirtmişlerdi. Biz o zaman 'Akıllı tahta değil, var olan akıllı öğretmenlerin sayısını yeterli hale getirelim, öğrencilerimiz öğretmensiz, öğretmenler işsiz kalmasın' dedik. Bakanlık ihtiyacı varken 350 bin öğretmeni işsiz bıraktı, binlerce öğretmeni 300-400 ders ücretiyle ya da sözleşmeli köle olarak yeğledi. Şimdi de akıllara ziyan bir şekilde ithal öğretmen getirmek istiyor."

Okulların yüzde 70'inin halen öğrenci deposu olduğunu ileri süren Mercan, "5-10 metrekarelik kantinler dışında öğrencilerin sosyal iletişim ve etkinlik içinde olacağı yer yok. Durum böyle iken bakanlık İngilizce kafeler açmak istiyormuş. Öğrencilerin ders dışındaki boş zamanları merdiven boşluklarında geçiyor. Bakanlık 40 bin öğretmen ithal edeceğine bizim öğretmenlerimizi yurt dışına göndersin" diye konuştu. Mercan'ın sözleri sık sık, 'İthal öğretmen istemiyoruz' sloganı ile kesildi.

Eğitim-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Semerci de, daha önce KPSS'de yaşanan skandalın izleri silinmeden, 1 milyon 700 bine yakın öğrencinin katıldığı YGS'de skandal patlak vermesinin 'bu işin çivisinin çıktığını' gösterdiğini öne sürdü. YGS'de öğrenci ve öğretmenlere yönelik abartılı üst aramaların, tuvalet yasağının akıllara, "Bu işin altında yine bir skandal mı yatıyor?" sorusunu getirdiğini savunan Semerci, şöyle dedi:

"Gelinen noktada anlaşılıyor ki minareyi çalan kılıfını hazırlıyormuş. Bir yandan psikolojik baskı altında sınava giren adaya ve öğretmene güvensizlik, öte yandan sistemli bir şekilde dışarıya soru sızdırmalar, özel yazılımla soru şifreleme. Bu kopya girişiminin belli bir anlayışın sahibi kesimlere özel düzenlendiği açıktır. ÖSYM'den bu skandalı en ince ayrıntıya kadar ortaya çıkarmasını, en tepeden en alta kadar bu işe bulaşan herkesin yargılanmasını bekliyoruz. Bu skandalın yaşandığı kurumun başındaki şahsa en kısa zamanda o koltuğu bırakmak düşer. Acilen YGS'nin iptaline gidilmelidir." - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İthal Öğretmen ve Ygs Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement