İtfaiyeden Piknikçilere Uyarı - Son Dakika
Güncel

İtfaiyeden Piknikçilere Uyarı

İtfaiyeden Piknikçilere Uyarı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, havaların ani ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

27.06.2012 13:41

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, havaların ani ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ömer Yalım, Gaziantep'te yaz sıcaklarının etkisini göstermesiyle birlikte arazi yangınlarında artış olduğunu, alınacak bir dizi tedbirin olası faciaları önlemede önemli bir etken olabileceğini söyledi.

Meydana gelen arazi yangınlarına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede müdahalede bulunulduğunu belirten Yalım, "Ekiplerimiz 1 aylık süre içinde belediyemize ait iş makineleri ile şehrimizin muhtelif yerlerindeki kurumaya başlamış otları temizliyor. Bu sayede yangının çevredeki orman, bağ, bahçe, düz arazi ve konutlara kadar sıçramasının da önüne geçiliyor" dedi.

Çıkan yangınlarda en büyük etkenlerin başında dikkatsizlik geldiğini hatırlatan Yalım, özellikle hafta sonlarında aileleriyle birlikte yeşil alanlarda piknik yapacak vatandaşların arazi yangınlarına karşı oldukça dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. Yalım, "Pikniğin bitiminden itibaren etrafa ateşin sıçrayıp sıçramadığına ve ateşin tam olarak söndürülmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu basit tedbir, yangınların meydana gelmesinin önlenmesinde önemli bir etkendir" ifadelerini kullandı.

Arazilerde sararan bitkilerin içerisinde çevreye rastgele atılan şişe ve çeşitli cam kırıkları da arazi yangınlarının meydana gelmesinde önemli bir unsurdur diye ekleyen Yalım, "Arazilerde güneş ışınları ile direkt temas içerisinde olabilecek şişe ve cam kırıklarının arazilerden uzaklaştırılması lazımdır" diye konuştu.

Sönmemiş sigaraların da ekinlerin hasadı ve sonrasındaki süreçte yangınların çıkışında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Ömer Yalım, "Arazi ve bağlardaki otların sökümü ve arazi sürülmesi de olası yangınların önlenmesi için önemli bir mücadeledir. Bu yöntem arazi yangınlarının önlenmesi ile doğal dengenin sağlanmasında potansiyel bir güç oluşturan toprak için yararlı canlıların yok olmasının önüne geçilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Havaların ısınmasıyla birlikte her gün en az 30 anız yangınına müdahalede bulunduklarını aktaran Yalım, bu yangınların sıklıkla anız yakan vatandaşlardan kaynaklandığını, dikkatsiz yakılan anızların büyük yangınlara neden olduğunu ifade etti. Kış mevsiminin aşırı yağışlı geçmesi sebebiyle otların aşırı şekilde büyüdüğünü dile getiren Yalım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hava sıcaklığının da aniden artması üzerine otlar kurumaya başladı. Kuru otların birileri tarafından kasıtlı olarak yakılması nedeniyle ot ve arazi yangınları oluyor. Günde 30 civarında yangın oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını, yoldan geçerken sigara izmaritlerini ve yanıcı cisimleri sağa sola atmamalarını rica ediyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtfaiyeden Piknikçilere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement