İtalya Yangınlarla Mücadele Ediyor - Son Dakika
Güncel

İtalya Yangınlarla Mücadele Ediyor

İtalya Yangınlarla Mücadele Ediyor

İtalya, salı günü 23 farklı noktada başlayan yangınlarla mücadele etmeye çalışıyor.

13.07.2017 13:29

İtalya, salı günü 23 farklı noktada başlayan yangınlarla mücadele etmeye çalışıyor. Vezüv yanardağının eteklerinde çıkan yangın doğal rezerv alanını ve bu alanda yaşayan canlıları tehdit ederken Sicilya'daki yangın yüzünden bir tatil köyünde mahsur kalan turistler deniz yoluyla kurtarıldı.

Sicilya adasının batısında bulunan Trapani kenti yakınlarındaki Calampiso tatil köyünde hızla yayılan yangından dolayı mahsur kalan 700 turist deniz yoluyla kurtarıldı. Turistler, güvenlikleri nedeniyle bir okul binasına yerleştirildi. Tatil köyünün hemen yakınındaki San Vito Lo Capo belediye başkanı ise sosyal medya üzerinden yardım istedi. Belediye Başkanı Matteo Rizzo, "Küçük bir limanda toplanan insanları alıp okul binasına götürecek minibüslere ve otomobillere ihtiyacımız var. Hepimiz bir şeyler yapalım" dedi

Yangını kontrol altına alma çalışmalarına destek olmak için bölgeye askeri birlikler sevk edildi.

Vezüv'de doğal hayat tehlike altında

Vezüv yanar dağının eteklerindeki yangın da hala kontrol altına alınabilmiş değil. İki gündür süren yangının dev dumanları yakındaki Napoli kentine ulaştı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), yangınla ilgili yazılı bir açıklama yaparak volkanın etrafında birlerce insanın, hayvanın ve doğal rezervin tehlikede olduğunu söyledi. Yangınları "olağandışı" olarak tanımlayan WWF önlem alınmasını istedi.

Çevre Bakanı Gian Luca Galletti, bir adamın kundaklama şüphesiyle tutuklandığını söyledi. İtalya medyasına konuşan Galletti şöyle devam etti: "Eğer Vezüv yakıldıysa, yakanları 15 boyunca hapiste görmek istiyorum."

Savcılar yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığına inanıyor.

Başbakan Paolo Gentiloni, salı günü 23 farklı yerde yangın çıktığını ve hükümetin bu zorlu durumu takip ettiğini açıklamıştı.

Ülke genelinde sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde olması, yangını kontrol altına alma çalışmalarını zorlaştırıyor. (Fotoğraflı)

Görüntü dökümü:

Amatör kamera - Sosyal medya

-Calampiso tatil köyü

-Turistleri tahliye eden tekneler

-Karşı tepede yangı

-Yükselen dumanlar - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya Yangınlarla Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement