İtalya'daki Costa Concordia Kazasının 2. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

İtalya'daki Costa Concordia Kazasının 2. Yıldönümü

İtalya\'daki Costa Concordia Kazasının 2. Yıldönümü

Kazada hayatını kaybedenler olayın gerçekleştiği yerde anıldı.

13.01.2014 18:00

İtalya'nın Giglio Adası açıklarında iki sene önce kaza yapan Costa Concordia kruvaziyerinde hayatını kaybeden 32 kişi anıldı.

Adanın açıklarında bulunan geminin enkazı yakınlarında sabah saatlerinde düzenlenen anma töreni kapsamında, kazada hayatını kaybeden 32 kişi için denize çelenk atıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Kaza mahalline en yakın vilayet Grosseto'da kazaya ilişkin süren mahkemenin bugünkü duruşmasında da saygı duruşunda bulunuldu. Bazı tanıkların olayın şokunu yaşamaya devam ettikleri ifade edildi. Tanıklardan İngiiz Mandy Roadford, "Bir daha küçük de olsa bir gemiye binemeyeceğim" dedi.

Kazadaki sorumluluğu sebebiyle yargılaması devam eden ve bugünkü duruşmaya katılmayan gemi kaptanı Francesco Schettino, olayın ikinci yıldönümü vesilesiyle gönderdiği mesajında, hayatını kaybedenlerin acısını derinden duyduğunu ve herkes için bu acının silinmez olduğunu belirtti.

Olayın ilk gününden bu yana gemideki kurtarma operasyonu ve geminin enkazını kaldırma operasyonu içinde yer alan İtalya Sivil Savunma Genel Direktörü Franco Gabrielli de bugünün sessizlik ve anma günü olduğunu ifade ederek, ada sakinlerine kendilerine vermekte oldukları destekten ötürü teşekkür etmeleri gerektiğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini de kazanın ikinci yıldönümü sebebiyle Giglio Adası Belediye Başkanı Sergio Ortelli'yi aradığını ve olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini kaydetti. Boldrini, hayatını kaybeden 32 kişinin yakınlarının acısının acısının kendisi ve Temsilciler Meclisi üyeleri adına paylaşıldığını ifade etti.

Gün içerisinde anma etkinliklerinin yapıldığı Giglio Adası'nda, akşam kazanın meydana geldiği saat olan 21.42'de de sirenler çalınıp, meşaleler yakılacak.

Olay sırasında gemide bulunan 10 Türk yolcu, kazadan yara almadan kurtulmuştu. Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde başladığı seyrinde, Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında yerel saatle 21.42'de kayalıklara çarparak kaza yapmıştı. Kazanın ardından gemi, yaklaşık 20 ay boyunca adaya paralel yatık şekilde kalmış, 17 Eylül 2013'te "Parbuckling" operasyonuyla doğrultulmuştu.

Dev yolcu gemisinin enkazının, gelecek Haziran ayında bulunduğu yerden kaldırılması planlanıyor. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'daki Costa Concordia Kazasının 2. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement