İsveçli Saab Ab, Brezilya'ya Savaş Uçağı Yapacak - Son Dakika
Güncel

İsveçli Saab Ab, Brezilya'ya Savaş Uçağı Yapacak

İsveçli Saab Ab, Brezilya\'ya Savaş Uçağı Yapacak

ABD ve Fransız firmaları yerine tercih edilen İsveç'in havacılık ve savunma şirketi Saab AB, 2020 yılına kadar Brezilya'ya Gripen NG tipi 36 savaş uçağı teslim edecek.

19.12.2013 18:32

İsveç'in havacılık ve savunma şirketi Saab AB, 2020 yılına kadar Brezilya'ya Gripen NG tipi, 36 jet teslim edecek.

Saab AB, uzun süredir Amerikan Boeing firması ve Fransız Dassault firmasınca üretilen Rafale savaş uçaklarını alma konusunda görüşmeler yapan Brezilya ile yaklaşık 5 milyar dolarlık anlaşma gerçekleştirdi. Brezilya hükümetinin de onayladığı anlaşmaya göre Saab AB, 2020 yılına kadar Brezilya'ya Gripen NG tipi 36 adet savaş uçağı teslim edecek. Anlaşma ile Saab'ın yerel üreticilere teknoloji aktarımı yapacağı da bildirildi.

Brezilya'nın seçiminde ABD istihbaratının Brezilya'da dinleme yaptığının ortaya çıkmasının ve Saab'ın en uygun teklif olmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Öte yandan anlaşma nedeniyle Saab'ın borsadaki hisseleri de değer kazandı. Stockholm Borsası'nda, şirketin sermayesinin yarısını oluşturan B hisseleri yüzde 23 değer artışıyla 2 milyar krondan fazla değer kazandı.

Saab, bir süre önce Amerikan havacılık devi Boeing ile ABD Hava Kuvvetleri'nin Northrop T-38C Talon uçağının yerini alacak T-X programı için tasarım, üretim, geliştirme ve satış-pazarlamayı içeren bir işbirliği anlaşması da yapmıştı. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveçli Saab Ab, Brezilya'ya Savaş Uçağı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement