İsveç: AB Referandumu, Birliğin Dağılmasının Önünü Açabilir - Son Dakika
Güncel

İsveç: AB Referandumu, Birliğin Dağılmasının Önünü Açabilir

İsveç Dışişleri Bakanı, Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da düzenlenecek AB referandumunun, birliğin dağılmasının önünü açabileceği uyarısında bulundu.

12.06.2016 19:22  Güncelleme: 00:05

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuştu. Wallström, Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) referandumunun, birliğin dağılmasının önünü açabileceği uyarısında bulundu.

"ÜYE ÜLKELER ARASINDA DOMİNO ETKİSİ YARATABİLİR"

Wallström, Birleşik Krallık'ın AB konusunda referanduma gitme kararının üye ülkeler arasında domino etkisi yaratabileceğini söyledi.

"DİĞER AB ÜYESİ ÜLKELER DE REFERANDUM TALEBİNDE BULUNABİLİR"

Diğer AB üyesi ülkelerin de referandum talebinde bulunabileceğini ve bir takım imtiyazlı koşul isteklerini gündeme getirebileceğini vurgulayan Wallström, sandıktan AB'den ayrılmayı ifade eden Brexit kararı çıkması halinde diğer AB üyesi ülkelerin de bu yolu seçebileceğini söyleyerek, "Bu durum, diğer AB üyesi devletleri de etkileyebilir ve bu devletler şunu diyebilir, 'Eğer birlikten çıkabiliyorlarsa o zaman belki biz de referandum düzenlemeli ve belki biz de ayrılmalıyız." dedi.

"YAYILMA ETKİSİ MAALESEF Kİ HİSSEDİLECEK"

Wallström ayrıca, sandıktan AB'de kalma sonucu çıkması halinde ise bu kez bu gelişmenin de yine AB üyesi ülkeleri etkileyeceğini söyleyerek, "Eğer AB'de kalırlarsa bu da diğer ülkelerin şöyle düşünmesinin yolunu açabilir, 'Müzakere ettiler, özel bir muamele talebinde bulundular, o zaman neden biz de aynısını yapmayalım? Yayılma etkisi maalesef ki hissedilecek, derinden hissedilecek. Her halükarda kötü olacak." diye konuştu.

REFERANDUM, 23 HAZİRAN'DA

Birleşik Krallık'ın AB'de kalarak yoluna devam ettiğini görmeyi arzuladığını aktaran Wallström, 90 bin İsveçlinin yaşadığı Birleşik Krallık'ın, ülkesinin önemli bir ticari ortağı olduğunu hatırlattı.

Birleşik Krallık'ta halk 23 Haziran'da "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek. Referandumda, 18 yaş üzeri Birleşik Krallık, İrlanda ve Milletler Topluluğu vatandaşları oy kullanabilecek.

İsveç: AB Referandumu, Birliğin Dağılmasının Önünü Açabilir
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç: AB Referandumu, Birliğin Dağılmasının Önünü Açabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement