İstiklalden İstikbale' Filminin Çekimleri Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

İstiklalden İstikbale' Filminin Çekimleri Tamamlandı

İstiklalden İstikbale\' Filminin Çekimleri Tamamlandı

KURTULUŞ Savaşı'nda düşmana karşı Anadolu'da ilk direnişin sergilenerek zaferin kazanıldığı Kahramanmaraş'ın kahramanlığını anlatan 'İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı' adlı kısa filminin çekimleri tamamlandı.

02.11.2016 16:12

KURTULUŞ Savaşı'nda düşmana karşı Anadolu'da ilk direnişin sergilenerek zaferin kazanıldığı Kahramanmaraş'ın kahramanlığını anlatan 'İstiklalden İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı' adlı kısa filminin çekimleri tamamlandı.

Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından öğrencilere milli mücadelenin anlatılması amacıyla kültür hizmeti olarak hayata geçirdiği filmin başrolünde Serdar Gökhan oynarken, Reyhan İlhan, Kemal Denizci ve İzzet Lüleci gibi sanatçılar da yer aldı.

'GENÇLER, MARAŞ DESTANINI BİLMELİ'

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 12 Şubat 1920 tarihinin sadece kendileri için değil tüm Türkiye için büyük önem taşıdığını vurguladı. Kentin düşmanı dize getirmesinin tüm yurtta istiklale olan inancı artırdığını kaydeden Mahçiçek, şunları söyledi:

"Bu anlamda Maraş destanının tüm Türkiye'de gençlerimiz tarafından bilinmesini, o ruhun idrak edilmesini istedik. İnşallah 12 Şubat'ta, ülkemizin her köşesindeki gençlerimiz bu filmi izleyecek. Maraş'ımızın tarih kokan mekanlarında, vatandaşlarımızın da katkılarıyla çekilen filmimizin çok güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Başta birbirinden kıymetli sanatçılarımız olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum."

SERDAR GÖKHAN AHŞAP OYMA USTASI

Kahramanmaraşlı vatandaşların da rol aldığı filmin başrol oyuncusu Serdar Gökhan, kentte çok eski tarihi olan ahşap oymacılığıyla uğraşan olan 'Üstad' karakterini canlandırıyor. Her zaman tarihi filmlerde rol almayı çok sevdiğini ifade eden Gökhan, "Bu projede, bu ülkenin en önemli mücadelesini ve Maraş Halkının onurlu direnişini anlatıyor. Bu nedenle çok severek rol aldım" dedi.

Kahramanmaraş kent merkezindeki kale ve tarihi mekanlarda kurulan doğal set ortamlarında çekimleri tamamlanan kısa film, şubat ayında gösterime girecek.

- Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstiklalden İstikbale' Filminin Çekimleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement