İstiklal’in Çehresi Yatırımlarla Değişiyor - Son Dakika
Güncel

İstiklal’in Çehresi Yatırımlarla Değişiyor

İstiklal’in Çehresi Yatırımlarla Değişiyor

Osmangazi'den istiklal'e yol ve park Dündar "vergileriniz hizmet olarak dönecek"

30.04.2011 14:05

Osmangazi'nin dört bir yanında hayata geçirdiği dev projelerle fark yaratan Osmangazi Belediyesi, bu kez de İstiklal Mahallesi'ndeydi. İstiklal Mahallesi'ne kazandırılan 480 metre uzunluğundaki asfalt, kaldırım ve bordür çalışmaları ile park düzenlemesi renkli bir törenle hizmete açıldı.

Genç yaşlı herkesin yoğun ilgi gösterdiği törene, ev sahibi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Ak Parti Bursa Milletvekili adaylarından Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu katıldı.

Halk oyunlarının muhteşem gösterisiyle başlayan tören, Hacivat ve Karagöz'ün eğlenceli gösterisiyle renklendi. Meydana kurulan dev ekrandan Osmangazi Belediyesi'nin yatırımları ve hizmetleri gösterilirken, havanın güzel olmasını fırsat bilen minikler yeni açılan çocuk parkında doyasıya oynadı.

MODERN KENTİN YANSIMALARI

Açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bir yandan Osmangazi'nin tarihi dokusunu korurken, diğer yandan modern kentin gereklerini yerine getirdiklerine dikkat çekti. "5 yılda 5 otopark" projesi ile kent trafiğine nefes aldırmayı hedeflediklerini belirten Dündar, İstiklal Mahallesi'nde hayata geçirilen ve Şirin Caddesi ile Nilüfer Çıkmazlarını Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ne bağlayan yolun, ana arterlerde ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacağını vurguladı.

Merkezden en uç mahallelere kadar her yere hizmet götürdüklerini belirten Başkan Mustafa Dündar "Osmangazi'de trafik sorununu çözmeye kararlıyız. Vatandaşa verdiğimiz sözün arkasındayız. Bu noktada yürüttüğümüz otopark projelerinden ikisini tamamladık, açılışlarını çok yakında yapacağız. Mahallelerimizin trafik yoğunluğunu azaltacak bu tarz çalışmalarla da ilçemizin dört bir yanında hizmet çıtasını yükseltiyoruz" diye konuştu. "Vergileriniz, size hizmet olarak dönecek" diyen Dündar "Kaliteli hizmet Osmangazi'de artarak devam edecek" dedi.

OSMANGAZİ PARKLARINA KAVUŞUYOR

Dündar, ayrıca projenin bir parçası olan 1200 metrekarelik park düzenlemesi ile bölge halkının ihtiyacı olan sosyal yaşam alanına kavuştuğunu dile getirdi. Osmangazi'de sıkışık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde vatandaş için parkların büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Mustafa Dündar, parkta oynayan çocukları göstererek "İşte hizmet, işte en güzel karşılığı" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ise, Osmangazi'nin her geçen gün daha iyi duruma geldiğini söyleyerek Başkan Mustafa Dündar'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Açılış törenin ardından parkta oynayan çocukların oyununa eşlik eden Başkan Dündar, miniklere çam fidanı dağıttı.

İSTİKLAL MAHALLESİNE SOLUK ALDIRAN PROJE

Şirin Caddesi ve Nilüfer Çıkmazlarını Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'ne bağlayan 15 metre genişliğinde 480 metre uzunluğundaki yol çalışmaları, bölgeyi ana arterlere bağlayan önemli bir çalışma. Yol çalışmaları sırasında yola engel yapılar kaldırıldı, yumuşak bitkisel toprak kaldırılarak yol alt temel malzemesi serildi ve asfaltlama yapılarak çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar sırasında 2500 metrekare parke taş kaldırım, 1700 metre bordür, 6000 metrekare beton asfalt kullanıldı.

İstiklal Mahallesi'nin önemli ihtiyaçlarından biri olan çocuk oyun alanı için de 1200 metrekare alanda düzenleme yapıldı. Oyun parkı, fitness aletleri, yürüyüş yolları ve çevre düzenlemesi mahalleye artı değer katarken, bölgede yaşayanlar için önemli bir sosyal yaşam alanı oluşturdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklal’in Çehresi Yatırımlarla Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement