İstanbul Medeniyetler Defilesi Yapılacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul Medeniyetler Defilesi Yapılacak

İstanbul Medeniyetler Defilesi Yapılacak

İstanbul Medeniyetler Defilesi, üç semavi dine uyarlanarak yapılacak.

04.11.2013 12:21

İstanbul Medeniyetler Defilesi, üç semavi dine uyarlanarak yapılacak.

Aralık ayında, Medya Doktoru firması tarafından ilki gerçekleştirilecek olan İstanbul Medeniyetler Defilesinin organizasyonunu Erberk Ajans, danışma kurulu başkanlığını, bürokrat, gazeteci ve yazar Nazır Şentürk, tasarımlarını ise Muammer Ketenci üstlenecek.

Erberk Ajans Genel Müdürü Cengiz Erberk, defileyle ilgili açıklamasında, günümüz toplumlarlarının, hoşgörüden, sevgiden, barıştan, manevi duygulardan uzaklaşmakta olduğunu savunarak, "Halbuki insanı insan yapan bu duygular bütünüdür. Semavi dinler, işte tam burada devreye girmektedir ve insanı Allah bilincine ulaştırmak, ona, kendini yaratan ve yaşatan Allah'a karşı, şükran borcunu algılatmak, onu dünya hayatında doğruya, iyiye ve güzele yönlendirmektir. Bu nedenle biz üç semavi dini içine alan, her dinin kendi adetlerini, törensel figürlerini yansıtan üç ayrı medeniyetin güzelliklerini sergileyen bir defile yapmaya gönül verdik" dedi.

Defilenin danışma kurulu başkanlığını üstlenen Nazır Şentürk ise, Medeniyetler Defilesinin dünyanın en önemli kentleri arasında yer alan İstanbul'da yapılma sebebini şöyle açıkladı:

"Bilindiği gibi İstanbul, 2012 yılında Avrupa Kültür Başkenti olarak misyon üstlenmişti. İstanbul'da çeşitli din, dil ve renkten insan topluluğu biraraya gelmiştir. Bu renkli ve özgün özelliğine yeni bir bakış açısı katmak için Medeniyetler Defilesi'ne İstanbul'da başlayacağız. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi; 'Çiçeği altın yıldız, suyu allı pulludur, Ay ve Güneş ezelden iki İstanbulludur', kısacası her dine mensup insan da İstanbulludur."

Moda tasarımcısı Muammer Ketenci tarafından tasarlanacak olan İstanbul Medeniyetler Defilesi kreasyonu, 3 semavi dine uyarlanarak yapılacak. Ketenci, her dine ait, renk ve çizgilerle tasarlanmış ve onları anlatan objelerini 61 koleksiyon halinde sunacaklarını, Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik koleksiyonlarını tanıtacaklarını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Medeniyetler Defilesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement