İstanbul Kebaba Doydu, 120 Bin Porsiyon Rekoru Kırıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Kebaba Doydu, 120 Bin Porsiyon Rekoru Kırıldı

İstanbul Kebaba Doydu, 120 Bin Porsiyon Rekoru Kırıldı

Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkında düzenlenen 13. Gaziantep Yemekleri Şenliği İstanbulluların beğenisini kazandı.

23.09.2013 15:16  Güncelleme: 18:18

Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkında düzenlenen 13. Gaziantep Yemekleri Şenliği İstanbulluların beğenisini kazanırken şenliğe Gaziantepli esnafında büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Gaziantep'ten bir çok ünlü markanın ürünleriyle katıldığı 13. Gaziantep Yemekleri Şenliğinde renkli görüntüler yaşandı.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan'la birlikte mangal başına geçen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kebap pişirmedeki maharetini de sergileyerek meraklı gözlerle kendisini izleyen İstanbullulara kendi elleriyle kebap ikram etti. Kebap pişirmenin keyifli bir şey olduğunu belirten Vali Mutlu Tahir Tekin Öztan'dan kebap pişirmenin sırlarını da öğrendi.

Şenlik alanında yer alan bütün stantları ziyaret ederek Gaziantep'e has diğer yemek ve yiyeceklerin tadına bakan Vali Mutlu vatandaşlara da kendi elleriyle yiyecekler ikram ederek uzun uzun sohbet etti. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu "Gaziantepliler her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bu şenliklerle Antep'in lezzetlerini, Antep'in markalarını İstanbullularla buluşturuyorlar. İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan'ın şahsında bütün dernek üyelerini ve etkinliklere emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Antep deyince pek çok marka içerisinde öncelikle lezzet akla geliyor. Antep sofrası bütün özellikleriyle şu anda burada bulunuyor. Kebaplarıyla biberiyle dolmasıyla baklavasıyla pek çok güzellikleriyle buradalar. Anteplileri kutluyoruz güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorlar fevkalade bir ortam var İstanbullularda bu güzel sonbahar havasında bu keyfi yaşıyorlar. Yöresel kültürlerin bu tür etkinliklerle tanıtımı gerek yurt içi gerekse yurt dışında büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.

İki gün süren etkinlikleri değerlendiren İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan "Sahip olduğumuz değerleri önce tanıyor, sonra tattırıyor ve tanıtıyoruz. Bu yıl 13. Gerçekleştirilen şenliğimiz başarılı geçti. Gazinatep'ten önemli oranda esnaf katılımı gerçekleşti. Gaziantep'e has bir çok ürün İstanbul'da görücüye çıktı ve alıcı buldu. Diğer taraftan 100 bin porsiyon kebap rekorumuzu 120 bin porsiyon olarak kırdık. İstanbul'da yapılan bu etkinlikle adeta İstanbullular kebaba doydu. İstanbul'da bulunan bütün Gaziantepliler birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek tanıtımda önemli rol üstlendiler. Etkinliklerimizde her zaman olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. İki gün süren şenliğimizde sadece yemeklerimiz değil, Gaziantep kültürüyle ilgili bütün öğelerin tanıtımı gerçekleştirildi. Yöresel folklorumuz yanında Antep türküleriyle de türkü severlere konserler verildi. Önümüzdeki yıl etkinliğimizin daha geniş kapsamlı bir şekilde devam etmesi için şimdiden çalışmalarımızı başlattık. Bizlere destek veren bütün derneklerimize, federasyonumuza ve bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Kadıköy'deki Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13. Kez gerçekleştirilen Gaziantep Yemek Şenliği'ne İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu, Federasyon Başkanı Mehmet Güçtekin, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep'in tanınmış restoranları, tatlıcıları ve çok sayıda esnaf katıldı. İki gün süren ve yaklaşık 180 bin kişinin ziyaret ettiği etkinliklerde İstanbullular adeta kebaba doyarken Kadıköy semalarında yükselen kebap dumanı İstanbulluların dikkatini çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Kebaba Doydu, 120 Bin Porsiyon Rekoru Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement