İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı Gürel'den 'Kırım' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı Gürel'den 'Kırım' Tepkisi

İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı Gürel\'den \'Kırım\' Tepkisi

İstanbul Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Alpay Gürel, Rusya’nın Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni işgal etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

03.03.2014 13:50

İstanbul Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Alpay Gürel, Rusya'nın Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni işgal etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin işgal edilmesine yönelik yazılı açıklama yapan İstanbul Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Alpay Gürel, Rusya'nın bu uluslararası hukuk tanımaz tutumunun dünyayı bir savaşın eşiğine getirebileceğini ifade etti. Gürel, "Son gelişmeler Rusya'nın uluslararası hukuk tanımazlığının ilk örneği değil. Rusya 1992 yılında Ermenilere askeri destek vererek Azerbaycan'ın Karabağ ve yedi yerleşim bölgesini işgal etmişti. Tüm uluslararası hukuk kurallarının görmezden gelindiği bu davranışa, dünya sessiz kalınca, bundan cesaret alan Rusya bu defa 2008 tarihinde Gürcistan Güney Osetya ve son olarak Abhazya'yı işgal etmiştir. Üzülerek ifade ediyorum ki, tüm bu hukuksuzluklara ve işgallere medeni dünya sessiz kalmaktadır. Rusya'nın tüm bu uluslararası hukuk tanımaz davranışlarına rağmen, Rusya ile ilişkiler devan ettirilmiştir. Bugün ise Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Rusya tarafından işgali ile karşı karşıyayız. Rusya bitmek bilmez emperyalist heveslerine devam etmektedir. Kırım Türklerinin Stalin döneminde gördüğü zulümler, sürgünler yeniden hortlamıştır. Kırım Özerk Cumhuriyeti Ukrayna toprağıdır. Bağımsız Ukrayna Devleti'nin iç işlerine Rusya'nın karışması, üstelik toprak işgaline yeltenmesi kabul edilebilir davranış değildir. Rusya derhal ve koşulsuz işgal ettiği bölgelerden çekilmelidir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı Gürel'den 'Kırım' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement