İstanbul'daki Uçak Kaçırma Girişimi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki Uçak Kaçırma Girişimi

İstanbul\'daki Uçak Kaçırma Girişimi

Yolcular, ifade verdikten sonra havalanından ayrılmaya başladı.

08.02.2014 01:14

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağın yolcuları, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ayrılmaya başladı.

Yolcular, ifade verdikten sonra pasaport işlemlerinin ardından kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı. Havalimanındaki bazı yolcular ise hava trafiğindeki aksama nedeniyle olaya tepki gösterdi.

Kaçırılma girişiminde bulunulan uçağın yolcularından Mesut Koç, yaşadıkları olayı şu sözlerle anlattı:

"Kharkov'dan İstanbul'a gidiyorduk. 5.30 sıralarında 16 bilet numaralı koltuktaki bir adam ön tarafa gelmeye başladı. Kabin amiriyle görüşmeye başladı. Daha sonra da iş yaklaşık 30 dakika ayakta konuşmaya döndü. Kabin amirleri ve görevli arkadaşlar krizi bayağı iyi yönettiler. Adamı oturttular ve bir şeyler ikram ettiler. Daha sonra sürekli konuşma ve telefonlaşma... Olimpiyatların olduğu yere gitmek istiyormuş. Fakat oraya gidilmedi. Anons yapıldı. Daha sonra Sabiha Gökçen'e indik. 3,5 saat de orada bekledik. Başka bir şey yok."

Kabin amirlerinin olayı oldukça sakin şekilde karşıladığını ifade eden Koç, "Yolcular da sakindi. Ben zaten 2. sıradaydım, arkasında oturuyordum. Yani her şeyi bire bir gördük ve duyduk. Yanımızda Rusça bilen arkadaşımız vardı. Uçağa otobüsün getirilmesini, yolcuların indirilmesini istediler" dedi.

Uçaktan tahliyeleri gerçekleştikten sonra polisin müdahale etmiş olabileceğini kaydeden Koç, "Alkollü müydü?" şeklindeki soruyu "Alkollüydü. Belliydi zaten. Baygın gibi duruyordu" diye yanıtladı.

"Üzerinde bomba olduğunu söyledi mi?" şeklindeki soru üzerine ise Koç, "Söyledi. 'Üzerimde bomba var, bomba patlatacağım' dedi" ifadelerini kullandı.

Yolculardan öğrenci Kenan Arık ise hava korsanının oldukça sakin bir görüntü çizdiğini kaydederek, pilotların Soçi'ye ineceklerini söylediklerini ifade etti. Korsanın nasıl etkisiz hale getirildiğini görmediklerini söyleyen Arık, "Bizi uçağın arka tarafından çıkardılar. Çıktıktan sonra özel tim, uçağın altından ve ön tarafından ilerledi. Bizi de o sırada uçaktan tahliye etmişlerdi. Tek kişiydi" diye konuştu.

"Bir talepte bulundu mu?" şeklindeki soruyu ise Arık, "Rusya'ya gitmek istiyordu ve 'beni oraya götürün' diyordu. Oydu talebi, başka bir şey yoktu" şeklinde yanıtladı.

Mehmet Tutar adlı yolcu ise "Soçi'ye indiğimizi düşünüyorduk. Ben orta sıralarda oturuyordum. Uçak iniş yaptığında telefonların açık olduğunu ve görüntü alındığını görünce Soçi'de olmadığımızı anladık. Ardından uçağı kaçıran kişi sakinleştirildi. Sarhoş olduğunu düşünüyorum. Bir problem yaşamadık" diye konuştu.

Bu arada, hava korsanının, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüğü öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki Uçak Kaçırma Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement