İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 49. duruşması başladı

08.10.2013 11:38

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 49. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı'nın aralarında bulunduğu 75 tutuklu ile 3 tutuksuz sanık katıldı.

Adalet Komisyonu listesinden seçilen 1 Kürtçe tercümanda duruşma salonunda hazır bulundu.

Söz alan tüm sanıkların avukatı İzzet Kılıç, "Burada bulunan tutsak arkadaşlarımız adına perşembe günü sadece 1 avukat arkadaşımız taleplerle ilgili konuşacak" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ali Alçık, "Tutsak savaşta olur. Tutuklu bunlar. Burası savaş alanı değil" dedi.

Daha sonra tutuklu sanıkların savunmalarına geçildi.

Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Mehmet Beyaz, savunmasına geçmeden önce hem kendi hem de arkadaşları adına bir açıklama yapmak istediğini belirterek, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1999'da Suriye'den çıkarılmasına değindi.

Beyaz şöyle devam etti:

"Dünyanın egemen güçleri, Türk-Kürt halklarını bir iç savaşa sokmak için bu komployu gerçekleştirdi. Abdullah Öcalan barışçıl tutumuyla bu komplolarla başa çıktı. Bu komplonun üzerinden 15 yıl geçti. Abdullah Öcalan tecrit koşullarında barış için mücadelesini sürdüyor. Biz Kürt siyasetçiler olarak demokratik siyaseti destekliyoruz. 15. yılına giren bu komployu kınıyorum."

Hakkındaki suçlamalarla ilgili de Beyaz, BDP'nin seçim çalışmaları için 2. bölgede çalıştığını savunarak, "Siyasi bir partinin çalışmalarında bulundum" dedi.

Duruşma, Beyaz'ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement