İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki 3. Kck Davası

İstanbul\'daki 3. Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 29. duruşması başladı

06.12.2013 10:50

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 29. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 19'u tutuklu 23 sanık katıldı.

Duruşmada, sanıkların savunmalarının dün tamamlanması üzerine avukatların taleplerinin alınmasına başlandı.

Tüm sanıkların avukatı Fırat Epözdemir, dün duruşmada tartışmalar yaşandığını, Mahkeme Başkanı'nın söylemlerine şaşırdıklarını belirterek, "Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hükümlerinin iyiniyetle uygulandığı söylenildi. Elbette uygulanacak. 'Yargılamayı sürümcede bırakıyorsunuz' dediniz. Bizim sürümcemede bıraktığımız söylendi. Bu söylemler kabul edilemez. Sizler burada müvekkillerimizi yargılamakla özgür basın çalışanlarını, siyasi çalışanları engelleyemeyeceksiniz" dedi.

Avukat Epözdemir, yargılamayı uzatmaya çalıştıklarının iddia edildiğini ifade ederek, bu durumun "meslek suçu" oluşturduğunu, böyle bir durum varsa mahkemenin ilgili yerlere ihbarda bulunması gerektiğini söyledi.

Mahkemenin verdiği süre kısıtlamasının CMK'ya, Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun olmadığını savunan Epözdemir, bir kısım sanıkların deliller hakkında ek beyanda bulunmaları için uygulanan süre sınırlandırılmasının kaldırılmasını ve tutuklu sanıkların tahliyelerini talep etti.

Duruşma avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 3. Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement