İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı Açılacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı Açılacak

İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı Açılacak

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, 21-23 Kasım'da Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesinde İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı düzenleyecek.

12.11.2014 15:59  Güncelleme: 16:12

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nce 21-23 Kasım'da Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde  "İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı" düzenlenecek.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den 80 firma ve il arı yetiştirici birliklerinin katılacağı fuarda arı üreticileri, analizi yapılmış, markalı, tescilli, Türk gıda kodeksine ve TSE bal standardına uygun ballardan vatandaş ve üreticiye satış da yapacak.

Fuarda, Türkiye'nin birçok şehrinden gelen ballar sergilenecek. Balmumu, propolis, polen, arı sütü ve arıcılık malzemelerinin yer alacağı fuar, üç gün boyunca ücretsiz açık olacak.

Dünyanın en büyük ikinci bal üretici ülkesi Türkiye'nin en geniş katılımlı fuarı "İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı", farklı çeşitlerdeki balları vatandaşlarla tanıştıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, dünya çam balı üretiminin yüzde 90'ının Türkiye'de bulunduğunu, bu yönüyle ülkenin "bal ülkesi" olarak tanımlanabileceğini belirtti.

Yılmaz, arıcılığın "ata mesleği" olarak yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bal, gıda maddesi olmasının ötesinde şifa olarak kullanılan bir besindir. Balın şifa kaynağı olarak kullanılması, arıcılarımıza bir kez daha sorumluluk yüklemektedir. Balı doğal olarak üretmek ve pazarlamak sorumluluk anlayışının bir gereğidir. 79 ilde teşkilatlanmış il birlikleri, il birliklerine bağlı 57 bin arıcı üyesi ve 5,9 milyon arılı kovan ile sektörün en büyük sivil toplum örgütü olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, 'Balın asıl sahibi arılarımız ve onu yöneten arıcılarımızdır' anlayışı ile bu değerli ürüne dün olduğu gibi bugün de sahip çıkmaktadır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement